Кехлибар като талисман

1
Добави коментар
ant_iv
ant_iv

Освен, че е изключително красив, кехлибарът крие в себе си мощна сила на талисман. Запознатите с окултизма препоръчват да се носят кехлибарени огърлици. Най – известните находища на кехлибар са на крайбрежието на Балтийско море и в Доминиканската република. Кехлибарът представлява смола от стари дървета, които са растели на нашата планетата преди хиляди години. С течение на времето, смолата се е вкаменила. Днес, особено търсени от бижутерите са късчетата кехлибар, в които има запазени мехурчета въздух или вода. За най – подходящи талисмани се считат тези камъни, които са с жълтеникав, червеникав или прозрачен цвят. В миналото, кехлибарът бил използван като съставка в елексири за безсмъртие и вечна младост. Сред мъжете се носела легендата, че ако сложат парче кехлибар на гърдите на жена докато спи, тя ще си признае за всичките изневери.

Днес се смята, че този камък притежава очистващо организма действие. Кехлибарената огърлица зарежда тялото с нови енергийни запаси и пречиства организма от натрупаните токсини. Накитът ще бъде талисман, който ще държи надалеч от вас хроничната умора и главоболие. Кехлибарът предпазва от болести на щитовидната жлеза, гърлото, ушите и носа. Талисманът носи със себе си добро настроение и ведрост.

Древните медици също са признали чудодейната сила на вкаменената смола. Те използвали стрит на прах кехлибар, за да приготвят различни лечебни отвари. Жените стривали малки късчета от камъка, за да натъркат зъбите си. По този начин, те си осигурявали красива и бяла усмивка. Древните поверия гласят, че във всяко късче кехлибар живее дух. Майките носели огърлици докато кърмят, за да осигурят здраве и спокоен сън на отрочетата си. Кехлибарът е отличен талисман за всеки, който желае да разкрие миналото. Поради тази причина, той се препоръчва на историците, археолозите и антрополозите.

Жълтата кехлибарена огърлица ще бъде амулет, който ще привлече богатството. Маговете също предпочитат да се снабдят с камъка преди да започнат да извършват своите ритуали. Вярва се, че кехлибарът предпазва от зли духове и обладаване. Талисманът е добро средство за отблъскване на негативната енергия. Той осигурява спокоен сън на собственика си, като държи кошмарите надалеч. Кехлибарената огърлица зарежда тялото с енергия и сила и повдига духа. Ако се притесняват да носят бижута, мъжете могат да се снабдят с ръкавели или игла за вратовръзка с кехлибар. Благотворното въздействие на амулета ще прояви силата си във всеки един случай. Камъкът предпазва от зли очи и отблъсква недоброжелателите. Носен от хора, които развиват собствен бизнес, той се проявява като притегателен център за натрупване на богатство.