Сложете си нови гърди, но след раждането

3
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Жените, които искат нови гърди е добре да са навършили 18 години, когато взимат такива сериозни решения.

 

Увеличаването на гърдите е инвазивно поведение спрямо организма, както и останалите естетични корекции, и не трябва да се прави емоционал­но или защото е модерно. Още по-добре е бюстът да се коригира, след като жената е приключила с раждането на деца. Не е противопоказно да го направи преди това, тъй като с изключение на един от методите за поставяне може да кърми.

 

Видове импланти

Имплантите се състоят от външна обвивка и са пълни или със силиконов гел, или с физиологичен разтвор. По- малко усложнения дават силиконовите протези. „Силиконовите импланти, кои­то използваме, са четвърто поколение и историята им датира отпреди 30 години – разказва доц. д-р Романски. – Всички са давали определени дефекти или усложне­ния, което е налагало усъвършенстването на пълнежа и обвивка­та им. Другият вид импланти се пълнят с физиологичен разтвор Салма Хайек преди и след корекцията на бюста по време на самата операция. Течността се вкарва през клапа и се раздува имплантът, който представлява разширител. Той обикновено се слага, когато бюстът има необходимост не само от увеличаване, но и от повдигане, както и при пациентки, загубили гърдата си след операция на злокачествен тумор. Има и други методи за възстановяване на гърдата, но това е дълга тема.“

 

Методи

Имплантите се поставят по три начина – по естествената гънка на гър­дата отдолу, който е най-често практикуваният и позволява най-добър контрол по време на операцията, под мишницата и през зърното.

 

Усложнения

Всяко чуждо тяло, поставено в организма, се ограничава от собствена съединителна тъкан и може да се оформи капсула. Но до каква степен тя ще нарасне и дали ще създаде проблем, зависи от много фактори. Когато капсулата не е тънък слой, а прекомерно се е разраснала, тя деформира импланта, което се нарича капсулна контрактура и е рисково в зависимост от степента. Първите две степени не се забелязват от пациента и не са проблемни, при трета може да има видима деформация. Най-тежко е, ко­гато пациентката чувства гърдата студена или болезнена, което изисква повторна интервенция. Когато се слага имплант с физи­ологичен разтвор 3а естетична корекция, след време клапата, през която се вкарва серумът, може да изпусне. Изтичането на теч­ността в организма не е опасно 3а Здравето, но деформира гърдата.

 

Срок на годност

Лекарят казва, че след 10-12 години може да се наложат корекции или подмяна на имплантите. Не че ще се случи нещо след този срок, но има възрастови промени, които водят до намалява не на еластичността на кожата, отпускане и т.н. Затова препоръката му е бюстът да се тунингова след раждане и кърмене.