Картичка – сърце

18
Добави коментар
mayamishkova
mayamishkova

Автор: Цвета Мишкова

Цветоплети

 

Ето едно предложение за поздравителна картичка, подходяща за всякакви случаи.

 

Необходими материали и пособия:

 

• цветна хартия – 2 вида, линия;

• молив, ножичка;

• флумастер или нещо друго по желание за надписа;

• лепило.

 

 

Начин на изработване:

 

Изрязваме два правоъгълника /от различните видове хартия/ с размери 20/16см за основата и 18/14см за горната част на картичката. В средата на по-малкия правоъгълник рисуваме спирала под формата на сърце, както се вижда на Снимка 1, а след това изрязваме по линията – Снимка 2.

 

 

Внимаваме много в началото на линията, за да не прекъснем връзката с правоъгълника. На по-големия , в нашия случай – жълтия,  очертаваме линии с отстояние 1см от всяка страна – Снимка 3. Получените  от пресичането квадратчета в ъглите изрязваме и  прегъваме по линиите четирите страни – Снимка 4.

 

В средата на основата изписваме пожеланието. Залепяме в периферията малкия правоъгълник върху големия – Снимка 6, а после залепяме отгоре и прегънатите вече части от жълтия правоъгълник. Така получаваме рамката на картичката – Снимка 7.

 

 

Размерите на картичката не са фиксирани, със или без рамка – крайният вид е въпрос на лично предпочитание. Сприралата сърце би могла да бъде с по-малко или с повече завъртания, важното е да се запази идеята за разкриващото се сърце.

 

 

С повод или без повод, винаги можем да изразим обичта си към любим човек, особено ако е с нещо оригинално, изработено от собствените ни ръце.

 

 

Тук можете да видите всички статии от Цвети.