Как да си направим спа процедури у дома?

2
Добави коментар
ant_iv
ant_iv

Спа процедурите са известни още от древността със своите качества за подобряване на здравословното и емоционалното състояние на човек. За съжаление, в днешно време не всеки може да си позволи услугите на салоните за красота. Затова ви предлагаме няколко спа процедури у дома, с които ще си подарите красота и спокойствие в натовареното ежедневие. Като за начало се нуждаете от приятна атмосфера и малко свободно време. По принцип, спа процедурите се свързват предимно с хидротерапията, но днес те включват и ароматерапия, кални бани, акупунктура, сауна и различни видове масаж.
В домашни условия можете да се поглезите с ароматна отпускаща вана. Това е един много лесен и сравнително евтин вариант на спа процедура, която ще ви помогне да се отпуснете и ободрите и ще ви зареди с енергия. Водата във ваната не трябва да бъде нито много гореща, нито много студена. Нормално е тя да бъде около 37 градуса. Изсипете във водата ароматен разтвор или етерично масло и се отпуснете. Важно е да знаете, че не е много добре да киснете с часове, макар и да ви е приятно. Нормалната продължителност на тази процедура е около 20 минути.
Ако искате да се отървете от целулита, към водата във ваната може да изсипете етерично масло от портокал с няколко лъжички мляко или мед. За красива и еластична кожа сложете един литър мляко във ваната с водата, а за да придобиете красив тен можете да си направите вана с чаени листа. За тонизиране изберете масла за вана с аромат на розмарин или хвойна, при простуда – масла с аромат на чаено дърво, евкалипт или лимон. Маслата с мента и лавандула успокояват, а цветните аромати подобряват настроението. За да се чувствате още по-добре докато сте във ваната може да пуснете лека музика, която да ви принесе на прекрасно екзотично място. Не забравяйте да украсите банята си със свещи, цветя и ароматни клечки. След ваната нанесете лосион за тяло, който ще подхрани и освежи кожата ви.
За да хидратирате и тонизирате кожата на лицето си, направете балсам от мляко, бадемово масло и няколко лъжички мед. Нанесете върху лицето и отмийте след 10-15 минути. Друг вариант на спа процедура у дома е ексфолирането на тялото. Абразивните микрогранули в ексфолиантите засилват кръвообращението и премахват мъртвите клетки и замърсяванията. Резултатът е чиста и красива свежа кожа.
Запомнете, че спа процедурите не са лукс, а необходимост. Те предлагат здравословен начин за справяне със стреса, умората и проблемите. Превърнете процедурите в неизменна част от ежедневието си и зарадвайте тялото и душата си със здраве и спокойствие.

Like this:

Like Зареждане…

Коментирай

Коментари