Търсене Afya pharmacy

1
Добави коментар
vania.eneva
vania.eneva

Магарешкото мляко е смятано за лечебна напитка в древен Египет. Древните римляни и гърци са го използвали за лечение на туберколоза. Хипократ – бащата на медицината- е лекувал с него чернодробни проблеми, треска, инфекции отравяне, ставни болки и кървене от носа. Авицена определял млечните продукти като най-добра храна за възрастните хора и препоръчвал да се пие магарешко или козе мляко с мед или сол. 

 

Древните римляни миели лицата си с магарешко мляко, за да ги предпазят от бръчки и запазят белотата на кожата. Историята разказва за втората жена на Нерон –  Попея,  която навсякъде била придружавана от стадо от 500 магарици, които осигурявали млякото за ежедневната и вана. Днес е трудно да се каже какъв е бил ефектът от тези вани, но е интересен факта, че за да се ожени за Попея, Нерон е убил майка й и първата си съпруга. При това избранницата на императора била доста по-възрастна от него. Може би любимите вани на Попея действително са съхранявали нейната красота?

Учените дадоха отговор  на този въпрос, като откриха в магарешкото мляко наличие на протеин, който стимулира производството на колаген, който е „скелета“ на кожата. С напредване на възрастта количеството на колаген в кожата намалява, тя увисва и се покрива с бръчки. Стимулирането на производството на колаген в кожата е причина за включване на магарешкото мляко в редица елитни козметични продукти.

Магарешкото мляко съдържа антиоксиданти, които неутрализират свободнте радикали, образувани в различни метаболитни процеси и ги правят безвредни за организма. Аналогични антиоксидантни свойства имат редица продукти, като зеления чай и виното например.

В допълнение към грижата за здравето и анти-ейджинга магарешкото мляко съдържа липолитични ензими, които разграждат мазнините в стомашно-чревния тракт. Приемете като десерт чаша магарешко мляко и ще подобрите храносмилането на месото, рибата и млечните продукти. Като допълнение магарешкото мляко потиска чувството на глад.

Тази вълшебна напитка носи ползи не само за красивата част на човечеството. Факт е, че тя се смята за един от най-мощните сексуални стимуланти. Много азиатски мъже преди „бурна нощ“ пият по 2-3 литра магарешко мляко, а не вземат Виагра.

Магарешкото мляко е най-близко по състав до човешкото и е чудесен заместител на майчината кърма при невъзможност на майката да кърми. Съдържащите се в него лизозоми /подобно на майчината кърма/ са ключов елемент в борбата срещу бактериите и подпомагат имунитета на кърмачетата и прохождащите деца.

Магарешкото мляко е много ефективно при лечение на кожни заболявания като екзема, псориазис, акне, за укрепване на имунната система и за борба с умората. То е особено полезно за бременни жени, спортисти, и деца, които имат алергия към кравето мляко. То е лесно усвоимо и притежава способността да възстановява чревната микрофлора. Съдържа  витамини А, В, В, В12, Е и D, калций и фосфор.

Магарешкото мляко е толкова уникално, защото е богато на имуноглобулини , които подпомагат организма в борабата с вируси и бактерии.

То съдържа витамин С 60 пъти повече, отколкото кравето мляко.

Съдържащите се в него мастни киселини допринасят за развитието на мозъка и ретината и играят важна роля в превенцията на сърдечно-съдови заболявания и болест на Алцхаймер.

Магарешкото мляко може да се пие сурово, защото за разлика от кравето не съдържа бактерии.

 

Продукти с магарешко мляко

Рецептата на ТЕРЕЗИЕНОЙЛ е използвана в продължение на векове и предавана от поколение на поколение. Историята на това изключително ефективно лечебно масло е толкова уникална, колкото и документираните успехи, постигнати с него днес.

Историята на Терезиенойл започва в далечната 1350г, когато грижата за кожните рани е била сред основните проблеми на хората. Лошите хигиенни условия, превръщали дори малките наранявания или отворени рани в причина за смърт. Не всички можели да се възползват от „медицинска“ грижа и затова често се обръщали за помощ към манастирите и народните лечители. Употребата на маслото оставило следа в онези трудни времена – то лекувало наранявания, отворени рани, изгаряния и често предотвратявало фатални усложнения. По онова време, то било едно от малкото достъпни средства за ефективна помощ, а хората го наричали „чудодейното масло“.

Рецепта на Терезиенойл е съхранена през вековете и до днес билковото лечебно масло се произвежда по стара, неизменно еднаква рецепта. В състава му присъстват 100% натурални продукти – естетвени мазнини и лековити екстракти. Благодарение на натуралните си съставки в комбинация със специални есенции, маслото стимулира естествената способност на тялото да се възстановява и самолекува. 

Днес Терезиенойл се превръща в ефективна и изцяло натурална алтернатива на много синтетични препарати и е препоръчвано от специалисти, фармацевти и хиляди потребители, докоснали се до изключителното му действие.

           Информация за продукта

Забравете броенето на калории

Средиземноморската диета е една от най-здравословните диети, с която като бонус не ви се налага да броите калории. Сравнена със стандартния режим на хранене, средиземноморската диета включва повече зехтин вместо масло, риба и пилешко месо вместо червено месо и пресни плодове за десерт.

Можете да ядете до насита продукти като зеленчуци и бобови храни, да подкрепите здравето си с малко количество ядки., да се наслаждавате на пълнозърнест хляб и вино в скромни количества.

 

Яжте свежа храна

Тайната на средиземноморската  диета и начин на живот е храненето със свежи и сезонни продукти, вместо с обработени. Кажете сбогом на бързото хранене и се насладете на лесни за приготвяне салати, използвайки разнообразие от свежи продукти. Включете спанак,домати и краставици и ги  поръсете със  сирени и маслини без костилка.

 

Хлябът е ОК

Пълнозърнестият хляб  и изделия са основни продукти в средиземноморската диета.

Богати на протеини и минерали, тяхното богато съдържание на фибри спомага за здравословен храносмилателен тракт като допринася за нормална чревна перисталтика и растежа на добри бактерии в дебелото черво. Пълнозърнест  хляб или питка със зехтин, хумус или тахан, напълнена със салата е чудесна  идея за средиземноморски обяд.

 

Мазнините не са забранени

Изборът на правилен вид мазнина е ключът към здравословна средиземноморска диета. Намалете количеството на наситени и транс мазнини, които се намират в тлъстите меса, масло и сметана и вместо тях изберете мононенаситени киселини, Тези добри мазнини могат да бъдат намерени в маслини, зехтин, рапично масло и ядки. Те не само добавят вкус към храната, но изследвания показват, че могат да намалят риска от възпаление и други рискове за здравето като артрит, сърдечни заболявания и някои видове рак. Въпреки че са здравословни, зехтинът и маслото от рапица са богати на калории, така че ги използвайте в умерени количества.

 

Насладете се на голямо меню

Някои хора мислят за Средиземноморските ястия като за италиански или гръцки. Този регион, обаче също така включва Испания с кулинарни влияния от Турция, Франция и Мароко, правейки изборът на меню разнообразен и ароматен. Стига да оставите червеното месо и пълномаслените млечни продукти настрани, можете да „Заредите“ с пълнозърнести храни, пресни плодове и зеленчуци и нахут, както и с голям набор от билки и подправки.

 

Подправките са хубаво нещо!

 

От кориандър и розмарин до чесън и канела, Средиземноморските билки и подправки имат толкова силен вкус, че ще Ви накарат да забравите за солта.За някои билки, като кориандър и розмарин, които са богати на антиоксиданти, може да се каже, че дори допринасят за здравето. Доказателствата са смесени и са необходими още изследвания, но някои проучвания показват, че антиоксидантите могат да увеличат имунитета срещу настинки и дори да имат защитен ефект при някои видове рак.

 

Храната е лесна за приготвяне

Средиземноморската храна често включва малки и прости ястия, нар.“мезета“. Стилът е небрежен,а приготвянето лесно. Тези „мезета“ включват най-често богати на въглехидрати храни (питки хляб), млечни продукти (дзазики или сирене) и зеленчуци като маслини или лозови сърмички.

Мариновано пилешко с лимонов сок, чесън и билки, върху шишчета с лук, пипер и домати правят вкусно нискомаслено основно ястие, сервирано със салата и кус-кус.

 

Виното е хубаво нещо

Виното съпровожда вечерята в средиземноморските страни. Умереността е ключът, така че не се изкушавайте да прекалявате с него. Въпреки това има доказателства, че една чаша вино на ден за жените и до две чаши за мъжете може да бъде от полза за здравето на някои хора за по-добро сърдечно здраве. Червеното вино е регионален фаворит, но бялото също се консумира. Като безалкохолна алтернатива се предлага неподсладен сок от грозде.

 

Храната засища

За разлика от някои диети средиземноморската няма да ви остави гладни. Протеинът в ядките засища глада, както и маслините и кубчетата от нискомаслено сирене. Сирената фета и халуми са не толкова маслени колокото сиренето чедър, но чудесно задоволяват вкусовете рецептори.

 

Отслабване

Има много ползи за здравето от следването на диета, богата на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Загубата на тегло е само една от тях. Ядките, сирената и маслата отнемат повече време за храносмилане. Добавете към това по-спокойно хранене и ще имате устойчивата диета, която ще ви накара по-лесно да поддържате стройна и здрава талия. Разбира се,  съчетаването на диета с редовна физическа активност е важна част от тайната на успеха.

 

Ползи за здравето на сърцето

Средиземноморската диета е често препоръчвана за поддържане на добро сърдечно здраве. В едно проучване хора със сърдечни заболявания, които са преминали към средиземноморска диета, е по-малко вероятно на получат нов инфаркт или инсулт и по-малко вероятно да умрат от болест на сърцето. Проучванията показват, че диета богата на плодове, зеленчуци и бобови, спомага за предотвратяване на сърдечни заболявания.

 

Гориво за мозъка

Наситените мазнини и транс мазнините са свързани с повредени артерии и възпаления в организма. Здравословните мазнини, които защитават сърцето, са също така добри и за мозъка.Скорошно проучване показва, че средиземноморската  диета може да помогне за подобряване на паметта и мисленето. Така че храненето по средиземноморски начин може би ще бъде най-доброто решение за здравето на вашия мозък.