Възгледите на Камен Донев за френското кино

4
Добави коментар
chuime
chuime

С 10 дни повече от обикновено ще продължи 26-ия поред филмов маратон „Киномания” тази година. Популярният кинофестивал се продуцира от Националния дворец на културата и ще се проведе от 8 ноември до 2 декември.

Общо 65 филма ще се завъртят по време на „Киномания”. Тази година в селекцията на филмите са включени, както класически заглавия от 60-те, 70-те и 80-те години, така и хитови ленти от последните кинофестивали във Венеция и Кан, непоказвани у нас. Програмата допълват български филми, както и няколко интересни заглавия в категорията „Кулинарно кино” и „Музика”.

Интересни са и клиповете, включени в рекламната кампания на кинофестивала. Камен Донев е техен автор, а неговият образ на „учителя” от моноспектакъла „Възгледите на един учител за народното творчество” – герой в рекламните видеа.  Режисьор е Стоян Радев.

В общо 5 кратки филмчета е обобщена програмата на кинофестивала в отделните си категории : екранизации, детско кино, американска класика, френско кино и общата програма. Гледайте ги, определено ще ви се прииска да отидете на „Киномания”. 🙂