Защо да изберем Луминарк? Някои интересни подробности за процеса на изработка и контрола на качеството.

5
Добави коментар
pochehli.com
pochehli.com

Виждали сте ги върху опаковката на вашия Луминарк.

А знаете ли какво означават?

 

Преди да сложи специалните си пиктограмки на опаковките на Луминарк, производителят Арк Интернасионал се е погрижил да се убеди в качеството на предлаганите продукти. Как става това?

Всички продукти преминават през лабораторен контрол, където се тестват за устойчивост при ежедневно ползване, за измиване в съдомиялни машини, за степен на чупливост и за хигиеничност.

Контролът обаче се осъществява не само при крайния продукт. Той се упражнява на всеки етап от процеса на производство. Така, ако се установи някакъв проблем, специалистите могат да се намесят навреме и да го отстранят от съответната партида.

 

  Устойчивост при температурни амплитуди

 

 

По време на производствения процес голяма част от продуктите Луминарк, в това число чинии, купи, чаши, преминават специалена термична обработка, чиято цел е постигане на по-добри показатели по отношение на устойчивостта при удар и при излагане на различни температури. Това прави тези продукти до три пъти по-устойчиви в сравнение с други със същите показатели относно дебелина и плътност на материала.

Продуктите, произведени по тази технология, издържат на високи температурни амплитуди – до 135°C. Това означава, че можете да ги извадите от хладилника и директно да ги поставите в микровълновата фурна. Разбира се, това трябва да е указано на опаковката с посочения по-горе знак.

 

 

Устойчивост при използване на съдомиялни машини

Всички продукти на Луминарк са подходящи за миене в съдомиялна машина. В лабораториите на Арк Интернасионал те са тествани многократно. Имате гаранцията на производителя, че декорацията на чиниите и чашите, няма да се повреди дори и при ежедневно миене в съдомиялната.

 

„От кухнята“: Една от стаите в лабораториите за качествен контрол в заводите на Арк Интернасионал е обзаведена с цели стени от миялни машини, където продуктите се мият многократно с миялни препарати за широка употреба. За да не остане и капка съмнение, понякога това се повтаря отново и отново до 10 пъти на ден. Значително повече, отколкото в домашни условия.

 

Хигиенични

По-голямата част от продуктите на Луминарк са произведени от стъкло.

В стъклото, без значение дали това е опал, прозрачно или цветно стъкло, няма пори, които да задържат микроорганизми. Това прави тези изделия 100% хигиенични.

Порцеланът, използван за производството на някои продукти на Луминарк, е с най-малка шупливост – 1-2%, което също минимизира възможността за задържане на микроорганизми в него.

 

  И практични

Всички продукти Луминарк, които имат тези пиктограмки на опаковката си, са изработени от темперирано стъкло, което води до по-добра механична и термична устойчивост. Това означава, че спокойно можете да поставяте чиниите и чашите една в друга, без да се притеснявате, че ще се издраскат или че декорацията им ще пострада. Така вашият Луминарк е в готовност да ви служи и да ви радва всеки ден.

 

Продуктите на Луминарк можете да разгледте тук.

 

* По материали от www.luminarc.org