iPhone 5 – официално в България от 2 ноември

2
Добави коментар
wweb
wweb

Българските мобилни оператори Mtel и Globul, заявиха че пускат в продажба новия iPhone 5 само след седмица. Според предварителните очаквания, Apple ще достави ограничен брой устройства за българския пазар, а интересът към смартфона е изключително голям. Дали обаче ще бъдат отчетени опашки пред оторизираните магазини на родните оператори?

До голяма степен това зависи от цените и тарифните планове на iPhone 5. Тази сутрин Mtel организира събитие, на което публично оповести детайли около продажбата на новия смартфон.. Базовия модел с 16GB памет ще се продава на цени от 29,90 лв на месец, заедно с тарифен план „Mobi XXL“ при сключен двугодишен договор. Месечната такса на „Mobi XXL“ е 99.90 лв, като тя включва 4000 безплатни минути за разговори към всички национални мрежи.

Mtel ще предложи на клиентите, които желаят да се сдобият с iPhone 5 още 4 възможности. Специалните абонаментни планове ще включват безплатни минути за разговори към всички оператори и безплатен мобилен Интернет. Цените на плановете започват от 19.90 лв при месечна вноска за iPhone 5 от 47.99 лв.

На днешното събитие, Mtel обяви и доста интересни цифри, свързани с устройството на Apple и мобилната индустрия в България. Според данните над 30% от апаратите, които оператора продава са смартфони, като една трета от тях са различните модели iPhone. Неговите притежатели ползват до 4 пъти повече мобилен трафик в сравнение със собствениците на други смартфони.

Друг роден оператор Globul, също обяви, че на датата 2 ноември във фирмените магазини на компанията, както и в „Германос“ ще се появи новия iPhone 5. Информация за цени и тарифни планове, обаче не беше дадена.

На официалните Интернет страници както на Мтел, така и на Глобул може да се регистрирате за последните новини и информация около iPhone 5 в България, след 26 октомври. Няколко търговски вериги в страната, вече продават iPhone 5 без договор, но на много високи цени.