Прокурори бавят делото на Бербатова

1
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Благоевград. За втори път прокуратурата в Благоевград бе причина за отлагането на делото на майката на Димитър Бербатов Маргарита срещу комшия. Тя съди за 30 000 лв. Петър Андонов заради интернет заплаха за отвличане.

На съдебното заседание в четвъртък стана ясно, че държавното обвинение още не е изпратило справката за отказа да образува наказателно производство срещу благоевградчанина, тъй като престъплението не е от общ, а от частен характер.

„Ако от прокуратурата не изпратят исканата справка, ще й бъде наложена глоба съгласно закона”, категоричен бе районният съдия Георги Янев. Санкцията за държавното обвинение може да бъде до 1 000 лева.

Маргарита Бербатова въобще не се яви в съдебната зала, където бе само адвокатката й Албина Анева. Подсъдимият бе на линия заедно със защитника си, но пък отказа да говори пред журналисти. Делото бе отложено за 20 ноември от 15,00 часа.

На миналото заседание на 4 октомври адвокатката на известната футболна майка представи три болнични листа, издадени на Бербатова, които доказват, че е била в болничен общо 13 дни след заплахата в нета. Страдала от главоболие, световъртеж, отпадналост, хипертония. Пила ксанакс за успокоение.

Анонимният хейтър бе написал в нета: „До тези, които искат да изкарат бързи пари! Отвлечете г-жа Бербатова и поискайте откуп от синчето й.“ Според защитничката на подсъдимия Петър Андонов той написал „Бербаткова“ и затова няма закана за конкретна личност. „Синът ми не е искал да й навреди. Дори не си го е помислял. Три пъти й се извини, но въпреки това тя предяви този висок иск срещу него“, каза тогава Симеон Андонов, баща на подсъдимия.