При проблеми с паметта и концентрацията

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

С какво да се храним за добра памет и концентрация?

 

Приемайте повече протеини на закуска

Колкото и да са вкусни и примамливи пържените филийки, не са най-добрият избор, тъй като с тях е много вероятно да се почувствате мудни и разсеяни около обяд. Вместо тях сложете на масата важни храни като сирене, кисело мляко, яйца и пълнозърнести хляб и питки.

Правилните плодове и зеленчуци

Всички плодове и зеленчуци се отразяват добре на паметта, но има някои, които действат естествено за подсилването й. Това, което ще ви ориентира е цветът – избирайте тъмночервени, сини и зелени плодове и зеленчуци.

Така например, съдържащият се в ябълките биофлавоноид кверцетин предпазва от загуба на памет. Боровинките съдържат силния антиоксидант антоцианин, който изпълнява същата функция. Червеният лук и гроздето пък съдържат и двете съставки. Тъмнозелените зеленчуци като броколи, спанак и брюкселско зеле са богати на фолиева киселина. Много изследвания показват, че тя засилва паметта.

Внимавайте с мазнините

Добре е да замените обикновеното олио за готвене със зехтин или рапично масло. Същото се отнася и за салатите – вместо с олио, подправете ги със зехтин. Това е не само по-здравословно, но и е малка стъпка към по-добра памет и концентрация.

Ядки и риба

Те играят съществена роля в процеса на запаметяване, благодарение на богатото си съдържание на омега-3 мастни киселини. За да е по-здравословно менюто ви, яжте ядки, които не са пържени, а печени, а най-добре ще бъде ако са сурови. Рибата и ядките съдържат важни вещества, които тялото не може да произвежда само. Това е и причината те да са от толкова голямо значение за организма.

Подбирайте сладкото

Не можем напълно да се лишим от сладко, но е препоръчително да ограничим приема на случайни опаковани сладости като вафли и различни десертчета. Вместо това е добре да засилим присъствието на тъмния шоколад, който има силни антиоксидантни свойства. Освен това, той съдържа естествени стимуланти като кофеин, които подобряват концентрацията.

Медът също попада в графата с препоръчителни десерти – филийка с мед или дори само една-две лъжички от него могат да допринесат за преодоляване на умората и подобряване на концентрацията.

Хранителни добавки

Виногин МАКС е иновативна хранителна добавка от естествени съставки, познати със своето благотворно въздействие върху мозъка и кръвообращението. Благоприятства паметта, концентрацията и възможността за възприемане. Виногин МАКС е създаден по специална натурална формула за отлична памет и добро кръвооросяване, благодарение на която повишава концентрацията и подобрява паметта и умствената острота.

Основната му съставка е уникален патентован комплекс VinitroxTM, съдържащ екстракти от ябълка и грозде. Оказва двоен ефект – съдоразширяващ и антиоксидантен. Действието му се дължи на стимулиране естествения процес на отделяне на азотен оксид, чрез който се постига съдоразширяване. Така се подобрява снабдяването на тъканите с кислород и хранителни вещества, а това е от съществено значение в много отношения: подобрява се работата на сърцето, увеличава се издръжливостта и силата на мускулатурата, подобрява се подвижността и работоспособността. От друга страна пък VinitroTM предпазва клетките и тъканите от действието на свободните радикали, поддържа нормалното ниво на холестерола в кръвта.