Може ли да отслабнете с кафе?

2
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Когато става въпрос за загуба на тегло, всички ние си имаме методи. За някои от нас това означава диета с високо съдържание на фибри, докато за други това означава допълнително чаша кафе. Но дали кафето всъщност предлагат всички предимства за отслабване или това е просто още един мит?

Кафе и Отслабване

Кафето и отслабването често са свързани, но означава ли това, че кафето може да помогне за отслабването? В известен смисъл, да.

Въпреки че има основателни причини връзката между пиенето на кафе и отслабването да е спорна, съществуват реални причини тази връзка да съществува. Това разбира се не означава, че трябва да се удвои или утрои дневна доза кафе, но трябва да знаете, че една чаша може да стимулира загубата на тегло.

Има три конкретни причини, свързани с кафето и отслабването:

Подтиска апетита: Кофеинът в кафето може да потисне апетита ви, което неминуемо ще доведе до загуба на тегло, особено ако в момента се консумирате повече калории, отколкото тялото ви се нуждае. Това подтискане на апетита, обаче, е малко неубедително, тъй като няма начин да се прецени точно колко време ще бъде потиснат апетита.
Изхвърля излишните течности: За много хора кофеинът в кафето има диуретични свойства, които ги кара да ходят до тоалетната по често и така изхвърлят излишните течности от организма, което неминуемо има положителен ефект върху теглото. Трябва да имате предвид, че това е просто вода, а не излишни мазнини от тялото. Временна загуба на течност ще направи вашето тегло по-ниско, но не толкова значително, че може да се откажете от здравословната диета и редовни физически упражнения.
Изгаря мазнините: Друг начин, по който кафето и отслабването са свързани се дължи на термогенни свойства на кафето. Кофеинът в кафето стимулира метаболизма, така че да можете да изгорите повече от калориите, които консумирате. Това може да помогне за отслабването, защото ако се изгарят повече калории, по-малко от тях се конвертират и съхраняват като мазнини. Когато това се комбинира с ниско контролирана диета, ясно се вижда как това може да увеличи загубата на мазнини.

Калории в кафето

Друга причина, поради която изглежда, че има положителна връзка между кафето и отслабването е защото кафето е с нула калоричност. Така че, докато това не означава, че кафето може да ви помогне да отслабнете, то ако не добавяте твърде много мляко, сметана или захар в ежедневната си чаша кафе тогава няма и да наддавате тегло.

Кафето може да се превърне в проблем за тези от вас, които опитват да отслабнат, но добавят сметана и захар за да направят кафето си приятно за пиене. Възползвайте се от ползите на кафето за отслабване, наслаждавайки се на чисто кафе без сметана или захар. Ако не можете да пиете кафе без добавена захар и сметана, може би то не е напитката за вас.

Кафе Витаголд Слим

Новото кафе Витаголд е бленд от най-ефективните съставки за отслабване, които са известни на науката: екстракт от кафе, екстракт от горчив портокал, L – карнитин, Ниацин, екстракт от люта чушка, екстракт от Гарсиния Камбоджа, тривалентен хром пиколинат, екстракт от зелен чай, екстракт от Алое вера, екстракт от какао.

Съставките в новото кафе Витаголд съдействат за така наречения в диетологията 3D ефект. При него активните съставки работят в три различни направления:

Намаляват апетита, създават чувството за ситост и подтискат усещането за глад – апетитсупресор;
Засилват процесите на разграждане и изгаряне на мазнините в клетките – термоефект;
Очистват организма от натрупаните в процесите на метаболизма токсини и ненужни вещества – детокс ефект.

Освен загуба на излишно тегло, основните съставки в кафето имат анти-ейдж /подмладяващ/ ефект, пречистват червата и имат положителен ефект при хора с кожни проблеми като акне и др.