Абитуриентска треска

12
Добави коментар
pupidrupi
pupidrupi

Абитуриентска треска

 

3 месеца преди бала

Ако нямате ясна представа за абитуриентската рокля на мечтите си, започнете да разглеждате списания, модни сайтове, онлайн магазини, форуми със снимки, дизайнерски колекции. Помислете върху модела, дължината, цвeта и стила на любимата ви абитуриентска рокля! Съобразете се с фигурата си – често се влюбваме в позата, в която е снимана роклята или във визията на фотомоделa. Това не означава, че и на живо роклята ще ви хареса!

Разглеждайте и модели на прически и аксесоари, които бихте могли комбинирате с мечтаната визия.

С класа и класния си ръководител изберете дестинацията за «втората» вечер, ако ще празнувате и нея.

Определете заедно с родителите си бюджет за абитуриентския бал.

Решете дали искате да заведете гаджето си на абитуриентския си бал – посъветвайте се и със съучениците си и разберете как мислят да постъпят те.

Помислите и как искате да стигнете до мястото на събиранете на класа ви – дали е скъпа лимузина, рокерски мотор, каруца, Mini Cooper или Москвич, това също изисква организация.

Започнете да работите за добрата си форма – тичайте сутрин, ходете на фитнес, запишете се на тае бо или пък народни танци. Правете коремни преси вкъщи, за да стегнете корема си.

 

1 месец преди бала

След като сте разгледали всичко възможно, време е да купите абитуриентската си рокля. Кажете «ДА!» на своята рокля и след като сте взели решение, не се тормозите с «дали…» и «какво ако…».

Според роклята купете обувките, чантичката, бижутата, бельото, козметиката, парфюмът. Полъхът на парфюмa и някоя специална песен от абитуриенската ви вечер ще успяват да ви върнат в тази нощ и след години!

Изберете си фризьор и гримьор и отидете на пробна прическа и грим – последното, което искате е да се запознавате с лицето от огледалото в деня на бала.

Ако сте решили, че имате бюджет и нужда от специален тоалет за изпращането и за втората вечер, време е да подготвите и тях.

Проявете разбиране и се поинтересувайте от организацията по роднинското събиране – този ден е вълнуващ и за родителите ви, така че не ги пренебрегвайте!

1-2 седмици преди бала

Нагласете се с всичко, което сте си купили за бала и потанцувайте на воля пред огледалото, докате сте сами вкъщи. Упражнете и този убийствен поглед само за папараци!

Разхождайте новите си обувки вкъщи, за да избегнете проблеми в самата абитуриентска вечер.

Ако ще ползвате бронзант, изпробвайте го по-рано, за да няма непоправими последствия в последния момент.

Пoсетете маникюрист/педикюрист, за да оформите красива визия на ноктите на ръцете и краката.

Направете си кола маска 2 дни преди бала, за да има време кожата да се успокои от червенини и пъпчици.

1 ден преди бала

Заредете камерата и фотоапарата си.

Легнете си рано, за да се наспите добре – за да се насладите на дългоочаквания ден, трябва да сте в отлична форма.

В ДЕНЯ на бала

Непременно закусете добре, за да имате сили да понесете цялото вълнение през деня.

Преминете през приятните ангажименти за деня като фризурa, грим, маникюр, педикюр, обличане и роднински ахкания с усмивка и добро настроение. Този ден е ваш и трябва да бъде незабравим!

В чантичката си сложете и безопасна игла, лепенки за рани, мокри кърпички, зареден мобилен телефон, фотоапарат, червило, огледалце, пари.

Нощта е млада! Нощта е ваша! Танцувайте и купонясвайте докато се наложи и най-удобните обувки да бъдат свалени!

 

< Предишна

 

Следваща >