Грим за Хелоуин

2
Добави коментар
studio-grim.com
studio-grim.com

Грим за Хелоуин

Хелоуин е един празник, заимстван от американците, който близките години навлезе и в България. Той не е официален празник, но се чества от семейства, деца, приятели, колеги и т.н. Обличат се в костюми на приказни герои и други всестранни образи. Гримират се според визията , която са избрали, а целта е да бъдеш просто атрактивен.

Ако сте сред празнуващите и се чудите какъв грим да си направите, аз ще ви дам ня-колко идеи и съвета за целта.

Образ на Вампир

Една от най, а може би най- копираната визия е на вампира и здрача. Освен черната пелерина и дългите вампирски зъби са нужни и два основни цвята- черно и червено. Гримът ви трябва да преобладава в тези два цвята. Професионалните гримьори използ-ват и изкуствена кръв или паста, с която образа да стане по- истински. Също добра роля играе и бялата основа на лицето и червилото в студен червен цвят. Разбира се няма как да заприличате на филмов образ, тъй като в киното се използват гримове за специални ефекти SFX, но можете да се доближите доста до него, ако гримът ви бъде направен добре.

Паяко- образна визия

Тя е доста лесна за правене. Този Хелоуин грим можете да си го направите дори и сами. Нужни са ви черен, или друг цвят молив ( може и очна линия) и изкуствени мигли, из-теглени в стани. Първо се прави хубав бюти грим, а след това се рисува подобно на мрежа от паяк около очите или цялото лице. Може да украсим с малко камъчета.

Котешки Хелоуин грим

Също доста лесна и интересна визия. Тук можете да използвате мазни гримове. Върха на нослето се оцветява в черно, може и кафяво. Малко над устните се рисуват котешки мустаци с малки точици между тях. Между устните и нослето се нанася по- тъмен цвят, което да имитира котешко лице. Върху очите може да се нанесе очна линия или изтег-лен на страни тъмен грим. Добре е да се сложат и изкуствени мигли.

Има много, много други идеи за Хелоуин грим, като грим на Аватар, рани, синини, ске-лет, но те изискват доста по- сложна подготовка. Тези три иде по- горе биха ви помог-нали доста в избора, особено ако решите сами да се подготвите за празника.

Весело изкарване!

Статията е изготвена от Симона Недева