Сладкиши във формата на човешки органи

1
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Ема Томас, чийто псевдоним е Мис Кейк, посреща посетителите в музея на патологията към болницата Сент Барт в Лондон. И ги кани да опитат тортите. „Добре дошли в разходката из анатомията и патологията“, казва Мис Кейк. А тортите са уникални. Бял дроб на пушач, бъбреци на болно дете, изповръщаното съдържание от стомаха на жена, вътрешности на болен от болна от емфизем. Естествено, показани са и органи на напълно здрави хора. И всичко това – от шоколад, захар, белтъчен крем, целувки, желирана паста, плодове.
Десертите са малки и големи, но всички са скъпи. Малки макети на човешки клетки се харчат по 3.5 евро. Торта от човешки мускули струва 210 евро. Могат да се купят и гръбначни стълбове, проядени от остеопороза, произведени от вкусен бял шоколад. Цената им – 435 евро! Визитата в музея включва и разходка в зоната на напитките и коктейлите. Там, докато отпиваш, можеш да чуеш беседа за рака или сексуалното насилие.
В подготовката на изложбата са вземи участие 23 художници и сладкари. Следващата идея на Мис Кейк е да предложи на гостите на музея да изядат едно аутопсирано човешко тяло, направено от шоколад и крем.

Към статията няма коментари. Напишете първия.