Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Дуейн Джонсън по пътя към успеха

57
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Животът на Скалата се променя след участието му във филма „Кралят на скорпионите“. Той се превръща в су­пер звезда и е сред търсените в Хо­ливуд. Прекарва много повече време в Лос Анджелис, затова залата, която избира за тренировките си е Меката на бодибилдинга-Голд’с Джим във Венис. Това е мястото, в което са тренирали Арнолд и Франко.От къде е тръгжнал ,за да стигне до там,прочетете една завладяваща история.

 

 

В ранните дни на професионалния кеч, когато заплащането е по-ниско, а дъс­ките под дюшеците по-твърди, Роки става първият афроамерикански шам­пион на световната федерация и член на първия отбор, съставен изцяло от чернокожи. Той е също така и един от първите професионални кечисти, кои­то се качват на ринга с физика, подоб­на на бодибилдър. На това до голяма степен дължи и големия брой фенове. Освен надарен атлет, той е спаринг партньор на Джордж Форман, и силно отдаден на железата- нещо, което на­следява и сина му.

 

Като своеволен тийнейджър Дуейн често създава проблеми на Роки, но ко­гато става въпрос за тренировки, баща и син винаги стигат до съгласие. След тази неделна сутрин, в която Дуейн неуспява да помръдне 60 кг, минават се­дем дни до следващата тренировъчна сесия с баща му.

„Никога няма да забравя какво е чув­ството да си притиснат под лоста-каз-ва Джонсън. – Цяла седмица правех лицеви опори и следващата неделя успях да вдигна лоста. Бях толкова щастлив!“

До навършването на 13 г Джонсън е висок повече от 183 и тежи 77 кг. За­почва да тренира всеки ден в местния клуб или Уърлд джим в Уайкики, на 1.6 км от дома му. Режимът му е кла­сическият бодибилдърски режим с много вдигане от лег, клякане и мърт­ва тяга. „Все още тренирам по този начин: големи, тежки, базови упраж­нения – обяснява той.- Не съм човек, който ще изпълнява обратно сгъване на китка с една ръка върху топка. Залата се превръща в негово убежище, място където бяга от проблемите, и от едностайното апартаментче, в което живее с майка си, докато баща му оби­каля по различни щати, за да изкара пари за тях. Това са тежки времена, но помагат за формиране на характера на Дуейн. Джонсън винаги е мислил, че може да влияе на хората, да им пома­га и гласа му да се чува. В момента, в който успявада вдигне лоста от гърди­те си, той осъзнава, че рано или късно всичко това ще се осъществи. „Когато бях на 13, разбрах, че мога да контролирам съдбата си чрез упорит труд. Имах ръцете си и щях да трени­рам здраво, за да променя живота си.“ Единственото, което не знае още е в каква посока ще поеме.

 

 

„Това, което го поставяше над всички други беше, че никога не пропусна тре­нировка – разказва Кърт Енгъл. бивш шампион и златен медалист в борба свободен стил от О лимпиадата през 1996. -Обиколил съм целия свят и мога да кажа, че без съм­нение Скалата е един от най-интензив­но трениращите атлети. Много хора в залата ще спрат това, което правят, и просто ще седнат и ще наблюдават как тренира Дуейн Джонсън.“ Пренаселената  тренировъчна  среда създава страхотна динамика. Джонсън е горд с това, че е известен като човек, който никога не отказва на молба за автограф, но в същото време е готов да умре, за да направи тренировката си.

Когато тренирам, изчиствам съзна­нието си от всичко друго. Тогава съм  в някакво първично състояние-обясня-Джонсън. – Плюя, крещя, потта се е от тялото ми. Това показва доста­тъчно ясно. че не е време за социални контакти и хората трябва да ме заоби­калят.“

Новата слава не помага на тренировки­те му. а по-скоро води до безпорядък но Скалата успява да съчетава нещата През 1999 г Джонсън започва да из ползва славата си. надявайки се да до веде до положителна промяна в света Включва се в благотворителна фондация. въпреки че думата „включва“ може би не е съвсем правилна. За период от две години той сбъдва повече желания отколкото всеки друг участник. ..Всяка нощ срещи с публика от 40.000 човека – това беше невероятн и наелектризиращо усещане. Резултът от този успех ми позволи да работ и да помагам на много деца и технит семейства.

„Започнах да разбирам, че имам наистина супер сила, която може да изполвам по страхотен начин. Това ме удовлетвори емоционално.“

 

Голд’с Джим, Веиис, Калифорния,пролетта на 2003.  СЛЕДВА…..