Какво да правим, когато сме на почивка, а навън вали.

48
Добави коментар
yurix
yurix

Сигурно и ти обичаш дъжда и се усмихваш, когато вали, но когато имаш на разположение само няколко дни отпуска на някое райско място, дъжда наистина може да развали нещата. Ако някога си се намирал в ситуация, в която мечтаното скачане с парашут или планинско колоездене се е провалило заради поройния дъжд, значи знаеш какво имам предвид. И наистина… тъжно е, когато след една седмица на остров се върнеш без тен… Ето десет идеи, които ще ти помогнат да направиш почивните дни малко по-неразочароващи.

 1.Отиди на шопинг

Пазарувай докато вали! Тогава няма да ти тежи на съвестта, че си прекарал целия ден в някой търговски център вместо да опознаеш по-добре мястото, на което се намираш.

2.Посети някой музей

Сигурно не си мислил да си “губиш времето”, обикаляйки музеите, но дъждовните дни са чудесно извинение да обогатиш малко общата си култура. Дъждът означава “днес трябва да стоиш на закрито.” Това е като послание от вселената. Скучно, ужасно, но все пак послание.

3. Намери някой интересен бар

Всички хотели имат барове, но защо да не посетиш някой истински бар, в който да сервират местни напитки и да свирят местна музика.  По тези места можеш да намериш много нови приятели, както и да се запознаеш с някое красиво момиче/момче на среща. Покани я/го на среща. Защо не! Едва ли ще ти откаже, все пак навън вали и едва ли има какво друго да прави.

4.Почини си

Когато сутрин отвориш очите си и видиш, че навън вали просто поспи още един два часа. Все пак отиваме на почивка, за да си почиваме и релаксираме.

5.Попълни записките си

Ако не ти остава време да попълниш туристическия си дневник, мисля че една ли има по-добро време от дъждовните часове на деня. Когато вали можеш спокойно да седнеш(без да се притесняваш , че няма да видиш някоя забележителност) и да напишеш това, онова за изминалите дни. Освен това романтиката на дъжда ще те вдъхнови допълнително.

6.Стани творец

Защо не използваш събраните мидички от плажа, за да направиш сувенири за близките си.

7.Хапни национална кухня

Дъждовните дни предоставят страхотна възможност да посетиш някой ресторант с местна кухня и да се отдадеш на истински гастро туризъм.  дано гладът ти да не те примами, в някое заведение в туристическия център. Можеш да си наемеш кола под наем или да се качиш на местния транспорт и да отидеш до някой по-далечен квартал, където ще намериш ресторанти, в който се хранят местните жители. Там със сигурност ще бъде по-вкусно, евтини и приятно.

8.Посети театър, цирк или някое друго шоу на закрито

Поинтересувай се какви концерти, театрални постановки или други събития се провеждат на закрито в съответния град или курорт. Може да попаднеш на нещо наистина интересно.

9.Спа!

Дъждовните дни са идеалното време за басейн, фитнес или релаксиращ масаж. Ако хотела, хостела или където си отседнал не предлага подобни екстри можеш да попиташ персонала или някой местен дали има някакви спортни и спа центрове наблизо.

10.Излез навън и се наслади на дъжда. 

Най-големият плюс на дъжда по време на почивка е, че хората се страхуват от него и си стоят по -хотелите. Но бих се учудила, ако дъжда е в състояние да развали дългоочакваната почивка на един истински пътешественик. Напротив! Един град може да изглежда коренно различно и красиво докато вали и след дъжд. Тогава обстановката е, някакси, по-романтична, защото няма много хора(особено туристи), улиците са чисти, а въздухът е по-свеж от всякога. Където и да се намираш, излез навън и се наслади на почивката си. Винаги се усмихвай, когато вали, защото и да не се усмихваш пак ще си вали…

И помни едно… времето винаги е хубаво!!!

Аз съм Адриана – пътешественик, екскурзовод и мечтател. Обичам слънцето, непринудените хора, дългите разходки в планината, смеха, приключенията и усещането за свобода, което ми дават пътешествията. С други думи, живея за да пътувам и пътувам, за да живея. Latest posts by Адриана (see all)

Категории: Идеи, Любопитно, Нощувки |
Етикети: Съвети |

Аз съм Адриана – пътешественик, екскурзовод и мечтател. Обичам слънцето, непринудените хора, дългите разходки в планината, смеха, приключенията и усещането за свобода, което ми дават пътешествията. С други думи, живея за да пътувам и пътувам, за да живея.