Банкерът Левон Хампарцумян е мениджър на годината за 2012 г.

1
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Левон Хампарцумян, председател на Управителния съвет на „Уникредит Булбанк” е Мениджър на годината 2012.

Името на победителя бе обявено на финала на петото юбилейно издание на конкурса, организиран от сп. „Мениджър“ и отличаващ висши постижения в бизнес управлението.

„Той е живата история на българския бизнес през последните 20 години, който бе навсякъде, работи много, постигна много големи успехи. Един голям познавач, мъдрец и истински лидер“.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който отвори плика с името на победителя на сцената на Софийската опера и балет и връчи кристалната статуетка на новия носител на приза.

„Много съм развълнуван и изненадан че точно аз станах носител на наградата тази година. Като мениджър мога да кажа, че съм случил на екип.

А на всички останали тук в тази зала и извън нея искам да кажа: никога не бива да забравяме, че се съревноваваме не с миналото си, а с останалия свят и затова ще трябва да тичаме толкова бързо, колкото и той“, заяви развълнувано Хампарцумян.

Освен този приз на церемонията бяха раздадени още три отличия. Зоя Паунова, маркетинг президент на „Астра Зенека България“ получи специалната награда за устойчиви резултати в бизнеса, връчена й от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Зоя Паунова е финалист в най-престижния конкурс, отличаващ добри управленски практики за трета поредна година.

Наградата на публиката, определена по традиция чрез електронно гласувано на сайта на Би Ти Ви, получи Максим Бехар, изпълнителен директор на M3 Communication Group.

За пръв път тази година по идея на медийните партньори на конкурса от Медийна група България бе учредена и награда за мисия в полза на обществото, която бе присъдена на БНТ.

По традиция организаторите на конкурса списание „Мениджър“ и „Делойт България“ изразиха признанието си към участниците в надпреварата със специални грамоти за висши постижения в мениджмънта, връчени на всеки един от златната десетка на сцената на Софийската опера, която за втора поредна година е домакин на събитието.

Заедно с тях, за да поздравят най-успешните представители на българския бизнес елит, бяха и министрите Делян Добрев и Томислав Дончев, както и успешно доказали се в годините бизнес ръководители.

„През изминалите пет години, откакто е създаден конкурсът, се случи нещо много добро – нашето общество на добрите ръководители в бизнеса вече наброява над 400 души и ще продължава да се разраства. А думата мениджър се произнася с голямо уважение“, подчерта Васил Мирчев, председател на ВМ Финанс Груп и издател на сп. „Мениджър“.

Още новини за бизнес и финанси на Pariteni.bg