Най-големите атракции в Гърция

56
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Предпочитани туристически атракции в Гърция

Въпреки проблемите на Гърция в икономически план, страната си остава една от най-популярните туристически дестинации в света. Красивата природа на Гърция и по-специално нейните острови, от които над 60 са населени помага д апрекарате една изключителна ваканция тук. Атракциите в Гърция са свързани най-вече с нейната антична история. Тук спокойно може да комбинирате романтична почивка на някой екзотичен плаж и в същото време да посетите интересни исторически забележителности.

 

Ето и нашата класация за най-значимите атракции в Гърция:

Атина – Столица на Гърция и най-голям град. Атракциите на Гърция за милионите посетители на Атина са музея Бенаки, Националния археологически музей и разбира се Акропола, символа на града.

Санторини – това е кръгъл архипелаг в Егейско море, известен със своите вулканични острови. Основната туристическа атраракция в Гърция тук е самият град, разположен високо в скалите. Гледката от стъпаловидно разположените сгради е смайваща. Друго характерно за града са неговите белосани къщи.

Атон – това е една от най-интересните атракции в Гърция, заради факта, че се обитава само от монаси и влизането в тази област е доста ограничено и то само от мъже. Всъщност това е автономна област в Халкидическия полуостров с 20 източноправославни манастири и 1400 монаси под гръцки суверенитет.

Метеора – представлява най-зрелищната атракция в Гърция, състояща се от  6 манастира разположени на върховете на 6 скални ръба. Достъпът до някои от тях е доста труден, заради стръмните стъпала.  Първият построен манастир тук е от 14 век.Провизиите за монасите се качват с мрежи завързани за въжета.

Миконос – това е топ туристическа атракция в Гърция на Егейско море. Градът се посещава главно заради атрактивният си нощен живот, малките белосани къщи, които образуват своеобразен лабиринт и невероятно красивия си плаж.

Театърът в Делфи – древно светилище и най-важно място в древногръцката религия, построен на хълм и първоначално е замислен за 4000 стоящи места, но при нужда събира 5000. Днес той е един от най-големите туристически атракции в Гърция.

Линдос – древно селище на остров Родос. Една от атракциите в Гърция е акрополът Линдос, който се издига над града и предлага изключителна гледка към плажовете Lindos и Saint Pauls, както и към близките пристанища.

Дефилето Самария – представлява 16 километра каньон на остров Крит, през който любителите на природата в Гърция могат да се насладят. 250 000 туристи всяка година преминават през  гори от древни кипариси и борове, както и през стръмни скали. Преходът е с времетраене 4-7 часа.

Корфу – остров в Йонинско море и една прекрасна атракция на Гърция за любителите на лазурните води. Бреговата ивица е 217 километра. На острова има много исторически паметници на културата.

Мистра – град с много развалини от далечното минало на полуостров Пелопонес. Намира се много близо до мястото където е бил град Спарта. Това е последната столица на Византия преди да влезе в пределите на Османската империя.