Грижа за кожата на лицето на 30+ години | Новини – praznuvam.com – Новини – praznuvam.com | Грижа за кожата на лицето на 30+…

32
Добави коментар
vikito
vikito

В няколко последователни теми ще ви запознаем как да се грижите за лицето си когато сте на 20, 30 и 40 и повече години. Всяка възраст на жената има своята красота. За да я разкрием обаче, трябва да знаем някои основни правила и малки хитринки.

30-те години е времето за осъзнатата важност за грижа на лицето. Макар, че кожата изглежда все още млада, тя вече не произвежда колаген и трябва да се хидратира допълнително. Появяват се първите мимически бръчки, първите неприятни тъмни петна по кожата, първите признаци, че остаряваме. Не се притеснявайте от този факт, казват, че именно на тези години жената има най-женствено излъчване и истинска красота…
Това, което може да направите
Намерете си козметик. Редовно посещавайте салони за грижа за кожата на лицето, почиствайте я и я тонизирайте. Това което ви се е струвало лукс на 20 години, сега става необходимост. Все още не е задължително да си правите абонамент в студията за красота. Достатъчно е да ги посещавате веднъж на сезон, като през останалото време се грижите за кожата си всеки ден. Имайте предвид, че ако решите да прибягвате до ботокс, времето за това е след 35-тата година!

Ексфолирането веднъж в седмицата – задължително!
За да бъде лицето ви добре почистено, кожата се нуждае от ексфолиране, което да предотврати стареенето на клетките. Подобен вид почистване е най-ефикасно с продукти, които съдържат дребни абразивни частици и в същото време не дразнят кожата. Изберете скраб с възможно най-близък до натуралния състав.

Подходящ крем
Най-важното е ако имате суха кожа да я хидратирате ежедневно. Нанасяйте сутрин и вечер подходящ крем. Имайте в предвид, че клетките се възстановяват най-бързо, когато спите. Затова нощният крем е най-силното ви оръжие срещу стареенето. Полагайте специална грижа за зоната около очите, която е най-чувствителна. За тази възраст най-подходящи са кремовете с ретинол и всякакви други витамини.

Продукти против стареене
Това са годините, когато кожата става по-тънка и по-нееластична. Започнете използването на anti age продукти. Може да нанасяте крем против стареене само вечер, като през деня ползвате дневен крем, съдържащ слънцезащитни филтри. Открийте силата на серумите, като не е необходимо да ги ползвате всеки ден. Добре е да закупите дневен крем от серията на серума, който сте избрали, за да подържа всекидневно защитата ви. Особено подходящи за използване на серуми са пролетта и есента, когато към кожата си е добре да сте още по-грижовни.

Неприятните петна
При свръхпигментация потърсете професионален съвет. Това което можете да направите сами, без да ви навреди, е да нанасяте на лицето си вечер преди лягане тънък слой шипково масло. Правете процедурите през есента и зимата, т.е. като шипковото масло реагира на слънчевата светлина и вместо да помогне, може да навреди. Потърсете подходящ ди-пигментен крем.

Силното слънце е табу
През цялата година избягвайте преките слънчеви лъчи и предпазвайте кожата си с подходящи, според нуждите сланцезащитни средства. На морето и високо в планината фактор 50 е задължителен.

Изберете здравословен начин на живот
Избягвайте тютюнопушенето, алкохола, стреса, употребата на много мазни храни, червено месо и сладкиши. Всички други житейски удоволствия са разрешени.

Автор : kozmetikata.com

Сподели във Фейсбук