Д-р Антон Николов: Болестта на Хашимото се отключва най-често от стрес

323
Добави коментар
lacrima
lacrima

Досегашното лечение е неефикасно. Новият метод, който прилагам, излекува 90% от пациентите, твърди д-р Николов

– Д-р Николов, какво представлява болестта на Хашимото?
– Това е автоимунно заболяване на щитовидната жлеза. Говорим за един подостър възпалителен хроничен процес, който води до унищожаване на щитовидната тъкан. Хормоните, които произвежда щитовидната жлеза, са изключително необходими на всички тъкани в човешкия организъм. Нарушената функция на този важен орган се отразява на всички органи и системи в човешкото тяло.
– До каква степен може да се увреди щитовидната жлеза?
– Ако не се вземат необходимите мерки навреме, тъканта на щитовидната жлеза започва постепенно да загива. Може да се стигне дотам, че това унищожаване на тъканта да достигне до 80 процента. В такъв случай за автономна защита остава само около 20 процента от жлезата. В структурата є вече започват да се наблюдават патологични промени със или без нодули (възли). При такива обстоятелства жлезата може да се окаже както с нормални, така и с увеличени размери и затова понякога
ТРУДНО СЕ ОТКРИВА ЗАБОЛЯВАНЕТО
Резултатът от това увреждане е твърде тревожен: влошава се качеството на живот с появата на различни симптоми, сериозно са застрашени различни органи и системи.
– Какви са причините за възникването на това заболяване?
– Причините могат да бъдат най-различни. В повечето случаи това е стресът. Опасни за щитовидната жлеза са химичните, токсичните и лъчевите въздействия от високочестотни апаратури
И МИКРОВЪЛНОВИТЕ ПЕЧКИ
Не всички хора го знаят и въобще не се предпазват от такива облъчвания.
– Какви са симптомите?
– Симптомите най-често са понижена функция на щитовидната жлеза, което се изразява в постоянна умора, световъртежи, шум в ушите, отслабена памет, сутрешна подпухналост, затруднено преглъщане, стягане в шията, изпотявания,
СЪРЦЕБИЕНЕ,
НАДДАВАНЕ НА ТЕГЛО, БОЛКИ ПО СТАВИТЕ И МУСКУЛИТЕ И ДР.
Достатъчно е наличието на един или няколко симптома от тези, които изброих, за да насочи човек вниманието си към щитовидната жлеза. Тоест да потърси специалист, който да предвиди лечението.
– Как се развива заболяването?
– Болестта на Хашимото започва без симптоми и в началото човек няма никакви оплаквания. Когато загинат повече от 50 процента от клетките на жлезата, започват да се проявяват посочените по-горе симптоми. Много изследователи смятат, че болестта на Хашимото се причинява от генетичен дефект в имунната система, който се отключва от някоя бактериална инфекция. Аз не съм съгласен с това, тъй като досега все още не е изолиран такъв ген. От друга страна, лечението, което прилагам, доказва, че това заболяване е напълно лечимо, което не би било възможно, ако има патологичен ген.
– Кои заболявания възникват в резултат на Хашимото?
– При пациенти с автоимунния тиреоидит са по-чести неврозите, депресиите, различни ритъмни нарушения на сърдечната дейност, коронарни заболявания, както и увреден черен дроб, лошо състояние на кожата и др.
– Какво лечение се прилага при това заболяване?
– Може да ви прозвучи странно, но
АЗ ОТХВЪРЛЯМ ТРАДИЦИОННОТО ЛЕЧЕНИЕ НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА. СПОРЕД МЕН ТО НЕ Е ЕФИКАСНО
Не може със заместителни хормони и операции да излекуваш това заболяване, тъй като причината остава. Аз и екипът, с който работя, прилагаме специална методика. Чрез нея се прави корекция на биоимпулсите на щитовидната жлеза. По този начин причините са отстранени и започва възстановяване на жлезата. Пациентите спират приема на хормони, оплакванията им изчезват, антителата се нормализират и се възвръща нормалното им състояние. Методът е презентиран в БАН през 2004 г. на международен симпозиум, където предизвика изключителен интерес, защото по този начин могат да бъдат излекувани над 90 на сто на хората, които страдат от болестта на Хашимото.