Днес+ :: Децата от Детска градина „1 юни“, Бяла празнуваха Деня на Черно море

1
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Децата от Детска градина „1 юни“, Бяла празнуваха Деня на Черно море

31.10.2012 15.30

По повод на Международния ден на Черно море, децата от втора и трета група на ЦДГ „Първи юни“, гр. Бяла и учителките им Петинка Петрова и Соня Чакалова решиха да посветят цяла седмица на морето.

В продължение на дни малчуганите и учителките им работиха, четоха и говориха за морето и Черноморския им град. Всяко дете участва в рисуването и оцветяването на рибки, майсторенето на корабчета от хартия, сглобяването на чадърчета, лепенето на мидички и много други забавни и интересни занимания.

В сряда 31 октомври – Ден на Черно море, се организира октрик урок за обобщаване и затвърдяване на знанията за морето и неговите обитатели. Поканени бяха родителите, за да могат да видят как с различни задачи и методи децата са се научили да работят по една и съща тема.

Чете се стихчето „Сърдито море“ на поета Илия Буржев, за да научат децата, че морето се нарича „черно“, не защото е болно, а защото е бурно през зимата. Пяха се песнички, играха се любознателни игри, разказва се много за морето. По-големите дечица от трета група рецитираха стихотворението „Въпрос“ за рибките. Всички малчугани са научили, че градчето им се казва Бяла и се намира на брега на Черно море. За завършек на мероприятието се апликираха аквариуми и конструираха китчета от хартия.

Днес+