Колко деца правят щастливото семейство?

1
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Ние, jenite, решихме да посветим месец октомври на семейството. Вече повече от две седмици си говорим за съвместно съжителство с половинката, бебета, родителски емоции и медицински иновации, свързани със здравето на най-малките.

В нашата анкета пък ви попитахме колко деца правят щастливото семейство.

С радост установихме, че само 3,1% от вас не искат да имат наследници, за да могат да посветят цялото си внимание на себе си и на половинката си. Разбира се, всеки има право на избор, затова няма да съдим нашите читателки, които не мечтаят за голямо семейство. Но се чудим как си представят старините, например, когато ще останат сами със съпруга си. Без внуци, които да играят около тях.

7,6% от запитаните споделят, че искат да имат само една рожба, за да я дарят с цялото си внимание. Пълна къща с деца искат малко повече бъдещи и настоящи мами, т.е. 9,3%. Други 10,4% от вас биха желали броят на малчуганите в семейството да съответства на късметлийското число 3.

Според импровизираното ни проучване, голяма част от jenite си представят щастливото семейство с две деца. Дали еднополови, или момче и момиче, няма значение. Ако са близнаци пък, всеки родител ще си има бебе, за което да се грижи.

И стигаме до „победителя“ в анкетата. 36% не са решили точно колко малчугани искат да имат. Защото всичко зависи от финансовото им положение.

За жалост, тази ситуация е все по-често срещана у нас. Отглеждането на едно малко човече не е евтино начинание, средните заплати пък не са особено високи. И ако едно време се е стимулирала раждаемостта, днес това е отдавна забравена „тенденция“.

Колкото и наследници да имате, важно е да ги дарите с много любов. Няма нищо по-важно от това децата да растат спокойни, в топла среда, без още от малки да се запознават с болката и противоречивите отношения между възрастните.

За да осигурите всичко това на едно дете, трябва безусловно да се доверявате на човека, с когото сте го създали. Затова, преди да предприемете подобна стъпка, помислете внимателно. От вас зависи един човешки живот. И едно щастливо семейство.