С вълнуващо тържество учениците от ПМГ“Васил Левски“ отбелязаха празника

2
Добави коментар
smolyandnes
smolyandnes

Последният за тази седмица учебен ден в ПМГ „Васил Левски” беше белязан от знака на 1 ноември – Ден на народните будители. Представителна група ученици поднесоха традиционният за този ден венец пред паметната плоча на Стою Бобутанов – един от родолюбивите райковци – борец за национална и духовна свобода.

А през голямото междучасие учениците и учителите от ПМГ „Васил Левски” с голямо внимание посрещнаха специалната презентация на младежи от Младежкия информационно-консултантски центар ЯКО за будителите от Родопите Йеромонах Григорий, Рада Казалиева, Иван Мавродиев, Стою Шишков. 

 

Тържеството беше открито от председателя на Ученическия съвет Антоанета Билянска. Румен Чолаков от 10 – б клас представи историята на празника и значениято му за българския народ. Младежи от МИКЦ ЯКО поздравиха ученици и учители с предстоящият им празник, а те си обещаха, че на утрешният ден пак ще  си спомнят за българските будители и тяхното непреходно дело.

Специалната изложба по повод Деня на будителите на МИКЦ ЯКО е експонирана  в Младежки дом Смолян и може да бъде посетена до края на м. ноември.