ЛЕВКОПЛАКИЯ НА ВУЛВАТА – Билко Лечение

1
Добави коментар
d_b_g_
d_b_g_

 

 

 

ЛЕВКОПЛАКИЯ  НА  ВУЛВАТА 

 

 

       ЛЕВКОПЛАКИЯ  НА  ВУЛВАТА. Не трябва да се миете със сапун. Но трябва да се спазва стриктно хигиена. Сутрин и вечер се мийте с топла вода със 2 капки от интимен душгел може и сапун с неутрално рн от фирма за медицинска козметика. Продуктите ги има по аптеките. Трябва да се подсушавате добре и винаги с кърпа която само вия използвате. Задължително потърсете съвет на генеколог.

 

      Вместо вода се пие чай от коприва. Така се прочиства организма.

 

      Една шепа от билката петопръстник се слага в 1 л. вряща вода. Ври 3 мин. и се изчаква да изстине. Прецежда се и се правят промивки 4 – 5 пъти на ден.

 

      Две с. лъж. от билката бял равнец се вари в 500 мл. вода за 5 мин. Изстива и се прецежда. От отварата се пие вместо вода.

 

      Чист зехтин 25 мл. и восък 25 г. се смесват на водна баня. През вечерта мястото се измива и се намазва от приготвения мехлем.

 

      Една с. лъж. сода бикарбонат се разтваря в 1л. топла вода. Правят се седящи бани 10 вечери поред.

 

      В 2 л. вряща вода се слагат 4 с. лъж смрадлика. Вари се 1 час и се прецежда. Вечер се прави седяща баня. 

  

      Смесват се сяра и свинска мас 1 към 3 (една част сяра, три части свинска мас). Засегнатите места се мажат. 

 

      Смесват се по 50 г. корени от билките кръвен здравец и корени от бял оман. От сместа 2 с. лъж. се варят 15 мин. в 600 мл. вода. След като изстине се прецежда и се пие по 1 винена чаша преди хранене, 4 пъти  на ден.

      По 50 г. бял равнец, цвят невен, листа бреза, листа орех, живовлек и жълт кантарион се смесват. От получената смес 3 с. лъж. се вари 5 мин. в 1 л. вода. Кисне 1 час и се прецежда. Всяка вечер се правят промивки. От същата отвара вечер преди лягане във влагалището се слага тампон, напоен със същата отвара и завързан с конец. Сутрин се изважда и мястото се измива с топла вода в която е разтворена сода бикарбонат.