От днес Христо Стоичков е филмов герой

3
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Документалният филм „Стоичков“ възкресява златните времена от 90-те години на миналия век, когато Камата беше един от най-добрите футболисти в света.

Харесай страницата ни във Facebook

Както си му е редът специално внимание е отделено на лудото лято в САЩ, когато станахме четвърти в света по футбол, а Ицо разплака германците на четвъртфинала.

Режисьорът Борислав Колев е включил най-великите голове на Камата. Не са пропуснати и интервюта с много световно признати ярки личности – от Йохан Кройф и звездите на оригиналния дриймтийм на Барселона до Димитър Пенев и Хосе Карерас. Между тях самият герой разказва спомените си и е гид на зрителите от ЮАР до САЩ и от Барселона до родния си град Харманли.

Но филмът е и нещо повече – един драматичен разказ за спортната кариера и бурната житейска съдба на най-известния българин по света, често определян и от врагове, и от фенове като „гений, шоумен, хулиган, лидер, победител, идол“. Всички тези епитети обаче описват само бегло противоречивата личност на най-успелия наш футболист, когото до ден днешен в любимата му Барселона наричат Ел Голеадор.

Целта на документалната лента е да разбие досегашните клишета за Христо Стоичков и да разкрие чувствителния човек, скрит зад образа на гениален футболист, показан с всичките му противоречия без излишен блясък. Противно на очакванията Камата приел предложението за филма още когато през юли 2009 г. Борислав Колев и продуцентът Димитър Гочев му се обадили по телефона и му разказали за идеята си. Малко след това обсъдили детайлите по филма и на живо, в България.

„Аз имах две неща в живота – или да ставам бандит, или да съм футболист. И аз избрах да съм футболист“, е една от най-красноречивите реплики на Камата във филма, който е задължителен за всеки български фен.

Гледайте филма „Стоичков“:

Арена The Mall – 17:15, 22:20Арена Запад – 11:40, 13:40, 15:40, 17:40, 19:40, 21:40Арена Младост – 11:40, 13:40, 15:40, 17:40, 19:40, 21:40

Коментари

коментар(а)