Край на филма на ужасите в залата на „Армията“ (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Днес определено е добър ден за баскетболната публика на ЦСКА. Ръководителите на новоучредения баскетболен отбор на „армейците“ – легендарния баскетболист на „червените“ Роберт Гергов и сина на първия капитан на ЦСКА Нако Чакмаков – Александър Чакмаков обявиха, че са постигнали договорка със шефовете на футболния клуб и по-конкретно Георги Илиев-Майкъла относно баскетболната зала на стадион „Българска Армия“.

Клубът, който бе приет за член на БФ Баскетбол това лято започва от дъното. Първо бяха сформирани групи за най-малките подрастващи – 10-годишни, който са водени от Христо Ценов. За момента мъжки отбор не стои на дневен ред, както призна преди време самият Роберт Гергов в интервю.На първо време обаче единствената и най-важна цел пред възобновения баскетболен клуб е една – да се завърне в своя дом, а именно в залата на „Армията“. Която обаче не е в никак цветущо състояние…

След като гробокопачът на мъжкия баскетболен тим на „армейците“ – гръцкия DJ Йоргос Стерянопулос тотално заличи от картата един от най-титулуваните родни отбори, около залата в Борисовата градина падна тотална мъгла.От време на време някой се сещаше да нададе вой и да се снима и покаже какво е положението със залата, която се превръщаше в негосторпиемен врящ котел за гостуващите тимове. В момента тя изглежда като сцена от филм на ужасите.

Добрата новина в случая е, че Гергов и Чакмаков знаят какво значи ЦСКА. И милеят и им пука за „червената“ идея. Още по-добрата такава е, че официално бе заявено, че започва ремонт на залата.За последно залата се използваше за нещо подобно на склад – ръководството на футболния клуб държеше там част от седалките, които трябва да се поставят на стадиона, а както се вижда от снимките и редица други неща.

Картини и снимки с легендарни играчи и отбори на „червените“, които по всяка вероятност са били свалени от музея на спортната слава, който е само на една врата разстояние от опорочения баскетболен храм на ЦСКА.

Сега благодарение на доброто взаимодействие и разбирателство между новият ЦСКА и ръководството на родната баскетболна централа в съвсем скоро време трябва да започнат ремонтни дейности. По план те трябва да бъдат завършени около Коледа, когато най-малките и единствени засега „армейци“ – 10-годишните баскетболисти ще влязат в своя обновен дом. От залата ще се възползват и младежките национали на България, които се подвизават в Булсатком НБЛ под името TESY България (20), но поради „благоприятната“ ситуация със залите в родната столица постоянно сменят съоръженията, в които тренират и играят мачовете си.

Изглежда най-накрая се появи светлина в тунела за баскетбола в ЦСКА. А докато този дългоочакван ремонт и завръщане у дома не станат факт, оставяме снимките да говорят сами…

ГАЛЕРИЯ от УЖАСИТЕ на баскетболната зала на „Армията“ – ТУК!!!