почистване на вируси, mf’rijldke kd lr,wir, pochistvane na virusi, чистене на вируси | Компютри поддръжка

3
Добави коментар
dimo70
dimo70

Почистване на вируси на експертно ниво за фирми и частни клиенти

Всички знаем какво става, когато компютъра или лаптопа ни се напълни с вируси. В най-добрия случай ще ни тормозят непрекъснато изкачащи прозорци, а в най-лошия дори може да изгубим цялата информация от компютъра си. Всеки иска неговия компютър да работи бързо и стабилно, без да му създава проблеми. Това е напълно възможно, но само при две условия:

1. Компютъра или лаптопа да е в изправно състояние, тоест да няма хардуерни проблеми, като дефектирал хард диск, видеокарта, рам памет и други;

2. Операционната система Windows инсталирана на него да работи без вируси, зловредни програми и зловреден код.

В тази статия искам да насоча вниманието Ви върху вирусите, предпазването и тяхното почистване при необходимост. Компютърните вируси представляват най-честа заплаха за бързината и стабилността, с която работи вашия компютър. Често пъти вирусите могат да са причина за срив в Windows и водят дори до пълна невъзможност да се зареди операционната система. Като се започне от срив в „boot“ сектора, сини екрани, последвани от самопроизволно рестартиране и други подобни проблеми. Вирусите също могат да причинят загуба на данни, файлове и информация от твърдия диск, следствие на формат, криптиране, скриване на файловете от потребителя и други поразии. За успешната борба с компютърните вируси от първостепенно значение са три фактора:

1. Антивирусна програма.

Антивирусната програма, инсталирана заедно с Windows на компютъра или лаптопа безспорно е от първостепенно значение за предпазване от навлизане на вируси и зловреден код на компютъра. Важно условие за сигурността и успешната работа на антивирусната програма е тя редовно да се ъпдейтва от интернет сайта на производителя. Антивирусните програми обаче далеч не са единствения фактор за осигуряване на защита на компютъра/ лаптопа.

2. Включени автоматични ъпдейти на Microsoft.

За да работи един компютър сигурно и стабилно и за да е максимално защитен е необходимо Windows операционната система на него периодично да се ъпдейтва с най-новите дефиниции „security updates“. Тези ъпдейти по своята същност „закърпват“ пробиви в сигурността на операционната система, подменяйки системни файлове с по-нови безопасни версии. По този начин вирусите не могат да влязат в компютърната система и да я увредят по някакъв начин. Често версии на Windows, които не са лицензирани и не са активирани обикновено са със спрени автоматични ъпдейти, което бързо увеличава риска от заразяване с вируси и проблеми със стабилността на Windows.

3. Защитната стена на Windows да е включена и със съответните необходими настройки

За обикновения потребител не е необходимо да инсталира допълнителна защитна стена на своя компютър. Тя е вградена в Windows операционна система и e достатъчно надеждна, стига да работи нормално и да не е повредена от вирусни атаки. На компютъра не ви трябват интернет секюрити версии на антивирусен софтуер и други тежки програми. Програми като ESET NOD 32 ANTIVIRUS, или Microsoft Security Essentials са предостатъчни като защита на всеки компютър под Windows.

Какво да правим, ако компютъра вече е заразен с вируси и се налага да се почисти?

Има много антивирусни и Antimalware програми, предоставящи защита в реално време и за ръчно сканиране за вируси. Такива са например: HITMAN PRO, SPYBOT, MALWARE BYTES и други. И все пак, за да избегнете риск от загуба на данни е по-добре да потърсите експертна компютърна помощ за почистване на вируси. В случай на проблем с вируси може да ни потърсите на 0894 700 233. Нашият сервиз извършва цялостно почистване от вируси, изграждане на антивирусна защита, преинсталиране със запазване на цялата информация и файлове, както и възстановяване на Windows след срив на експертно компютърно ниво.