Гонзо за Левски, Ботев, Лудогорец, Любо Пенев и Кривия

3
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Бившият нападател на Локомотив (Пловдив) Левски Георги Иванов-Гонзо не изключва възможността един ден да се завърне в Левски, но на този етап не мисли за това. Гонзо говори в предаването „Гореща точка“ по TV7, в което бе гост заедно с Александър Александров-Кривия – настоящия спортен директор на Ботев (Пловдив).

„Познавах Иво Тонев още преди да дойде в Левски, но никога не сме били близки. Но след като започнахме да работим заедно, изградихме и приятелски отношения. С една дума, нашето приятелство е доверие. И двамата знаем и си вярваме, че единият не може да подведе другия. Някой ден може и да се върна в Левски, но засега не мисля за това. От много неща бях разочарован в Левски през последните три години. От медии, от неща около клуба, от хора, които са работили с мен и по едно време се обръщат срещу мен и клуба. Беше тежко, това бяха трите най-трудни години в Левски от много време насам. Вратите на „Герена“ винаги са отворени за мен, а там не всеки е добре дошъл. С всеки един от клуба съм в добри отношения и всеки мога да гледам в очите“, коментира Георги Иванов.

Гонзо сподели мнението си и за дербито на Пловдив, завършило без победител – 2:2: „Получи се страхотен двубой, радващо е, че това дерби отново го има. Според мен, резултатът е справедлив. По-важното е, че стадионът се напълни и в Пловдив отново имаше емоции от този тип, защото зная, че този сблъсък е единствен по рода си.  Не видях съдията да не се е справил. Не трябва да се обръща толкова внимание на съдийството. Но Сашо (Кривия) е гледал по-детайлно нещата и когато си вътре в един мач, повече може да усетиш нещата и това дали съдията е свирил правилно или не“, каза Иванов и призна: „Не бих работил в Ботев (Пловдив). Не, че имам нещо против този клуб, баща ми е играл там. Но аз съм играл за Локомотив и привържениците на този отбор няма да го приемат добре“.

„Колкото до краткия ми престой в Локомотив, с господин Марешки се разделихме с приятелски чувства. Нормално е да има раздяла, когато двама човека не могат да се разберат. Пожелах му успех, трябва да се уважават хората, които дават парите си за футбола“, коментира още Иванов..

„За Сашо мога да кажа, че е футболист със страхотна спортна злоба. Дойде 77 килограма от Черно море, казах му, че няма да го взема на лагер, ако не смъкне до 73, той смъкна до 71, вие си правете сметката“, продължи Гонзо.

„Лудогорец държи ниво, откакто е в „А“ група. Нормално е за 10 дни да има спад. Класата е в постоянството. Това е отборът, в който няма лъкатушене. Това е класен отбор, може би най-класният в „А“ група“, каза още Иванов.

Гонзо изрази мнение и за представянето на националния отбор на България под ръководството на Любослав Пенев. „Това, което направи Любо Пенев с националния отбор, е похвално. Отборът играе бързо, играе добре и и има резултати. За мен Бербатов не липсва изобщо. Не е хубаво в тима да има звезди, които да са различни от колектива и да се цепят от него“, сподели бившият нападател.

Сашо Александров, от своя страна, заяви, че в Ботев „не е толкова лесно, колкото си мислите. Хубаво е, но не е лесно. Да направим базата само, тогава ще стане още по-хубаво. Пловдивският футбол е дал адски много на българския футбол, може би най-много. Важно е там да има развитие“, сподели Александров.

Кривия също изказа мнение за националния отбор: „Успехите на националния отбор се дължат най-вече на треньора, подбрал е правилните хора. Трябва да му се вярва на Любо Пенев. Негативизмът убива всичко“.