Плетени змии от пластмасови бутилки плашат минувачи

2
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Студентите на Аделина Попнеделева от специалност „Текстил” на НХА направиха множество артистични намеси на територията на Западен парк в края на октомври тази година. Серията фотографии и видео, с които документират своите творби, ще бъдат представени на изложбата „Намеси” от 6 до 23 ноември 2012 г. в галерия Credo Bonum.

Използвайки предимно отпадъчни материали, младите артисти променят обичайния парков пейзаж и провокират различни спонтанни реакции на хората наоколо. Огромни плетени змии, цветя от пластмасови бутилки, декоративно дърво сред истинските, килим на тревата, телени птици в клоните, ярки цветни контрасти в естествената среда, в съавторство с природата.

Намесите в публична среда са популярна форма на съвременното изкуство, практикувана от множество артисти по света, която включва взаимодействие между произведение, художник, публика и конкретно място.

Изложбата е част от фестивала за изкуство в публично пространство „Западен парк”, който предстои да се случи в периода от 1 до 9 декември. „Намеси” се открива днес от 18.30 часа и е част от предварителната му програма в галерия Credo Bonum.