Розата-царицата на цветята-отглеждане и видове

1
Добави коментар
Iskreto_27
Iskreto_27

Споделеното удоволствие – двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.

Модератор: FramarModKalina

9 мнения
• Страница 1 от 1

Камелия

 
Мнения: 183Регистриран на: 27 Мар 2012, 14:56

от nadya » 19 Май 2012, 14:03

Не случайно розата е царицата на цветята Обожавам рози, много са красиви, но уви, не мога да ги гледам вкъщи. Листенцата им пожълтяват и окапват, а ги гледам по учебник така да се каже… Купувам ги от магазина едни хубави, разцъфтели и след няколко дена вкъщи започват да умират. Някъде бъркам, но къде нямам представа. Ще се радвам, ако някой тук сподели съвети за тяхното отглеждане, но изпитани, а не такива, които е прочел в книга

nadya

 
Мнения: 53Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:10

от southern_sun » 19 Май 2012, 15:23

nadya написа:Не случайно розата е царицата на цветята Обожавам рози, много са красиви, но уви, не мога да ги гледам вкъщи. Листенцата им пожълтяват и окапват, а ги гледам по учебник така да се каже… Купувам ги от магазина едни хубави, разцъфтели и след няколко дена вкъщи започват да умират. Някъде бъркам, но къде нямам представа. Ще се радвам, ако някой тук сподели съвети за тяхното отглеждане, но изпитани, а не такива, които е прочел в книга Имам една приятелка, която много обича цветята, ама и те нея обичат, няма цвете, което да не е засадила и да не се е хванало. Що се отнася до мини розичките, аз ще ти кажа как накарах моята да цъфне, сега чакам пъпката да се разтвори. Това ми е първата роза, която карам да цъфне и съм много горда с това. Да започна с това, че розата беше полу умряла и си я купих за един лев, символична сума. Когато я отнесох у нас я измих с веро защото беше цялата в акари, след това повечето й листа паднаха на тяхно място излязоха нови. Хубаво е да смените почвата на вашата роза и леко да подрежите коренчетата защото тези, които се продават са с много развита коренова система и не го ли направите рискувате розата ви да умре. Пресадете розата в по-голям съд и гледайте да не оставяте почвата й да изсъхне, тъй като рискувате акара да се върне отново, а той е много упорит. Аз моята роза я поливам само с топла вода, тъй като е по-мека и варовита. Ами това е моята тайта! Успех на останалите!

southern_sun

 
Мнения: 1182Регистриран на: 31 Мар 2011, 21:36

от Даниела Стоянова » 19 Май 2012, 16:31

Аз пък много харесвам виещите се рози, които образуват арки, като в някоя градина от приказките сякаш се намирам. Ето и аз да споделя някои сортове на тези рози и малко за отглеждането им.

роза 4.jpg (83.32 KiB) Прегледано 2946 пъти

Baikal Този сорт достигат до височина над 3 метра, първите листа на цветовете са наситено червени и остават през цялото лято могат да красят градината и не избледняват от слънцето.Много са красиви когато са насадени край бяла стена тъй като има много добър контраст.

роза 5.jpg (92.65 KiB) Прегледано 2946 пъти

Meintower. Този сорт рози имат тъмнорозови цветове и достигат височина 3-3,5 метра.Подходящи са за оформяне на градини, арки, врати и високи прозорци. Имат прекрасен аромат.

роза 6.JPG (129.41 KiB) Прегледано 2946 пъти

Golden gate. Виещите се рози, цъфтящи в жълто, са истинска рядкост, което прави този сорт много интересен и ценен. Стъблото е дълго 2,5 м. Цветовете имат лек и приятен аромат. Можете да засадите до дворната врата или да комбинирате с нискостъблен

Даниела Стоянова

 
Мнения: 123Регистриран на: 05 Авг 2011, 13:42

от monito » 21 Май 2012, 09:16

nadya написа:Не случайно розата е царицата на цветята Обожавам рози, много са красиви, но уви, не мога да ги гледам вкъщи. Листенцата им пожълтяват и окапват, а ги гледам по учебник така да се каже… Купувам ги от магазина едни хубави, разцъфтели и след няколко дена вкъщи започват да умират. Някъде бъркам, но къде нямам представа. Ще се радвам, ако някой тук сподели съвети за тяхното отглеждане, но изпитани, а не такива, които е прочел в книга Такааа, един съвет и от мен Аз добавям малко утайка от кафе в почвата, когато пресаждам розите. По принцип някои домашни или градински растенията като – розови храсти, азалии, камелии и т.н., обичат по-киселинна почва и в този случай кафеената утайка е удачна добавка за почвата, в която се развиват.

monito

 
Мнения: 73Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:13

от gerryd » 04 Юни 2012, 16:01

Здравейте, казвам се Гери и аз също много обичам розите.Нямам определен любим сорт всички много ми харесват.В къщи имам както пълзящи така и обикновени,а в дома на моя приятел са само пълзящи и образуват свод .Много са красиви. А кали знаете ,че една червена роза може да разтопи и най-леденото сърце. Червената роза казва-ОБИЧАМ ТЕ!!! Аз много обичам червеното и за това те са ми любими. Е това е само мое мнение ,но и аз съм жена и когато ми подарят роза се разтапям /все пак зависи кой ми я подарява/. От мен чао!!!!!!!

gerryd

 
Мнения: 2Регистриран на: 04 Юни 2012, 15:05

от BRI » 13 Мар 2013, 14:54

Пролетта наближава! Време е да се погрижим за красивите си розички… Те се подкастрят рано напролет, тогава, когато започнат да показват признаци на нов растеж, за да може после да им се радваме…

BRI

 
Мнения: 239Регистриран на: 13 Фев 2013, 10:04

Още по темата от www.framar.bg

Цветовете на розата и посланията, които носят: Цветята, с които най-често изразяваме нашите чувства са розите. Поднесени като подарък, те предават различни послания, но какви? Червени рози Червеният цвят рози е най-често сре

www.framar.bg

 

9 мнения
• Страница 1 от 1

Назад към Хоби и развлечения

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта