Английски марки луксозни часовници

1
Добави коментар
protimex
protimex

Английски марки луксозни часовници

Трудно е да се повярва, но е имало време, когато Великобритания е произвеждала наистина хубави неща. Що се отнасяло до коли, дрехи, поп музика или шоколад, била ненадмината. Това останало в миналото, тъй като Великобритания продала душата си на третичния сектор на услугите, наблягайки на ипотеки, гарантирани облигации и т.н. Това разбира се, потръгнало доста добре. Въпреки това, все още има някои британски марки, които правят сполучливи опити в производствения сектор. Астън Мартин и Бентли имат своите почитатели, въпреки чуждестранното притежание. Има и някои производители на часовници, които се радват на добър успех, въпреки че хитро са преместили производството си в Швейцария.
Една такава марка часовници е Graham London. Въпреки че думата „Лондон” е в названието, марката се произвежда в Швейцария. Моделът Graham London Silverstone Tourbillograph е лимитиран до 25 броя и има стряскащата цена от 53 хиляди долара. Този луксозен часовник е за истински мъже, с корпус от розово злато, който е цели 48 мм. Циферблатът има, както турбийон, така и хронограф (откъдето идва и името на модела), също така притежава и три по-малки брояча, индикиращи секудни, 30 минути и 12 часа. Освен това, часовникът има и прозрачен капак, през който може да се види механизма и всичко това в завършек с невероятна черна каишка от крокодилска кожа. Graham London Silverstone Tourbillograph има 48-часова енергийна резерва и е водоустойчив до 50 метра дълбочина. Часовникът е в две разновидности – с бял или черен циферблат.
Arnold & Son е друга английска марка, която е възкресена в Швейцария. Компанията стартира през 1764 в Лондон, но до началото на 20-ти век потъва в забвение. През 90-те години, марката била съживена от група дръзки сънародници в швейцарския град La Chaux-de-Fonds. След възраждането на Arnold & Son, марката произвежда първокачествени часовници с типично английско влияние. Моделът часовници TE8 Tourbillon е последен писък на модата и заслужено има цена от 130 хиляди долара. Часовникът е лимитиран до 25 бройки и е както стилен, така и иновативен. Корпусът от розово злато е с размер 44 мм и е с прозрачен капак, но най- зашеметителното е циферблатът с невероятно сложния турбийон, чиито движения могат да се наблюдават. Часовникът има енергийна резерва от внушителните 80 часа и е водоустойчив до 30 м дълбочина. Каишката е ръчно шита – от черна или кафява крокодилска кожа.
Третата смесица от британско- швейцарско производство е Bremont MW Heli-Chrono, който излезе на пазара миналия септември в Хонг Конг. Bremont е създадена през недалечната 2003 година, но вече има репутация в Азия на производител на луксозни часовници. Инициалите „MW” идват от името на актьора от Хонг Конг Michael Wong, който между другото е и пилот на хеликоптер, което пък обяснява думата “heli” в наименованието на модела. Часовникът е сред най- добрите в сферата си. Корпусът е дълъг 43 мм и притежава три по-малки брояча, съответно за секунди, 30 минути и 12 часа, както и индикатор във формата на хеликоптер във втория. Корпусът е направен от DLC – диамантоподобен въглерод, което го прави изключително здрав, с привлекателен черен цвят. Часовникът Bremont MW Heli-Chrono е лимитиран до 50 броя и струва 5400 долара.

Някой марки и модели английски часовници може да видите в онлайн магазин www.Chasvnici-bg.com

Google