В Лондон ще се появи осветление, контролирано от iPad

1
Добави коментар
wweb
wweb

Историческия квартал „Уестминстър“ в Лондон, който се води част от центъра на града, започва подмяна на старите улични лампи, с интуитивно (смарт) осветление. Светлината ще се контролира единствено с помощта на iPad и ще спести огромните загуби на електроенергия, които са един от основните проблеми за мегаполиса.

В рамките на 4 години ще бъдат подменени близо 14 000 лампи, като инвестицията за енергоспестяващото осветление от 3.25 милиона паунда ще бъде възвърната за срок от 7 години. Според правителството на Великобритания, технологията ще спести на данъкоплатците 420 000 британски лири, годишно.

Това ще бъде първата по рода си осветителна система, която ще предложи иновативен начин за управление нивото на осветление и неговата изправност. С използването на специално приложение за iPad, инженерите ще могат моментално да научават за улични лампи, които не фунционират правилно или са развалени. С негова помощ ще се контролира нивото на светлина за всяко едно осветително тяло.

 

Наскоро Philips представи подобна система за управление на осветлението с иновативните крушки Hue, управлявани  единствено от iPhone, iPad и iPod touch.