Ателие Приказки от LifeBox | Bebok.eu – статии за бременността, раждането, майчинството, възпитанието и отглеждането на…

31
Добави коментар
ikonsulova
ikonsulova

Време е за вълшебно пътешествие във въображаемия свят на приказките на Андерсен. Нима не сте чели и слушали приказката за Малката кибритопродавачка или Грозното патенце? Спомняте ли си за захарната къщичка на Хензел и Гретел и Вълкът и седемте козлета, за които ни разказват Братя Грим? Нищо ли не ви говори Червената шапчица на Шарл Перо?

Каним вашите деца да открият също и по-малко популярните приказки, но не и по-малко вълнуващите им истории. Също така Ателие „Приказки“ е място, което дава възможност да се надникне в екзотичния свят на приказките, разпространили се през времето и дошли от далечни страни.

Предлагаме всяко дете, ако пожелае, да изиграе ролята на любим герой от приказките.

По време на ателието ще бъде отделено време за тези, които желаят да нарисуват приказните сюжети и персонажи.

В групите участват от 5 до 7 деца.

Групите се водят от висококвалифицирани психолози с опит в консултирането на деца и родители в индивидуален и групов формат: Ангелина Даскалова и Радостина Белчева.

Какво е това Ателие « Приказки »?

Ателие « Приказки » предлага пространство, различно от другите места, които децата имат възможност да посещават. Това е място за свободното изразяване и стимулиране на детето. Ателието има за цел да подпомогне децата да разпознават и назовават чувствата си, да придават смисъл на преживяванията си и по-лесно да се справят със страховете и  вътрешните конфликти, с които е наситен техния свят в процеса на израстването им. Чрез терапевтичния поход психолози ще предоставят на децата пространство, където децата да могат да споделят за тревогите, типични за тяхната възраст и да развиват уменията и възможностите си.

Ателието предлага материали и средства, които да стимулират богатството на въображението у децата.

Приказките ще дадат възможност да се развие мисълта и логиката, разбирането и свободното изразяване у децата.

Посредством разиграването на приказките децата ще могат сами да изиграят чутите истории и да се превъплътят в героите, които чрез въображението са си изградили в детската представа.

Възможността приказките да бъдат нарисувани ще остави следа не само на листа хартия, но и в психиката на детето за това, което го е впечатлило по време на четенето на приказките.