Днес+ :: Младеж е пребит в Плачковци, извършителите не признават

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Младеж е пребит в Плачковци, извършителите не признават

07.11.2012 11.33

17-годишният Даниел Алексиев е жестоко пребит от негови съграждани в Плачковци. Извършителите отказват да признаят вина, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Даниел живее с баба си и болния си дядо, тъй като родителите му са разделени. Вечерта на 4 ноември дядо му го помолил да повика баба си, тъй като се почувствал много зле. Младежът позвънил няколко пъти на мобилния телефон на баба си, но тя не отговаряла.

Притеснен младежът се качва на семейния автомобил и тръгва да я търси. Пътувайки към квартал „Стоевци“ го застига автомобил „Уаз“ и му препречва пътя, принуждавайки го да спре. От уазката слизат двамата братя – Иван и Младен Кънчеви, и започват да го удрят с юмруци през отворения му прозорец, след което го свалят от колата, събарят го на земята и започват зверски да го ритат.

Жестокият побой над непълнолетния е продължил около 5 – 6 минути. Следствие на побоя, младежът е с разбити два предни зъба, множество синини и отоци по цялото тяло. Уплашен и окървавен Даниел се обажда на баща си в Стара Загора и му разказва за случката. Баща му веднага тръгва за Плачковци и заедно отиват в полицейския участък на Трявна, за да подадат жалба. На място са извикани и побойниците, които пред служителите на реда и баща му си признават за нанесения побой, дори обещават да платят лечението на разбитите зъби. И всичко да приключи без подаване на жалба. Младежът и баща му отказват да се потули случаят и пускат своята жалба. Битият Даниел е освидетелстван от съдебен лекар и стоматолог.

Когато влизат да пишат обяснение за инцидента, двамата братя категорично отказват да признаят вината си. Дежурният полицай, при който са писани обясненията, заявил на потърпевшия и баща му, че не може да ги накара да си признаят. Даниел изпитва съмнение, че Иван Кънчев, който е шофьор на кмета на Плачковци, е в близки отношения с ръководни фигури от РУП-Трявна и те са ги подучили да не признават нищо в обясненията си, тъй като няма други свидетели на инцидента.

Не всичко обаче свършва с този побой, двамата братя продължават да сипят закани към цялата фамилия. Даниел и семейството му са притеснени от случващото се и най-вече, че нещата остават потулени от органите на МВР в Трявна.

Според младежа причината за нападението срещу него е това, че няма шофьорска книжка, а вечерта на 4-ти ноември братята са го засекли да кара лекия автомобил. /БГНЕС

Днес+