Момиче се хвърли от Аспарухов мост

4
Добави коментар
ivaylonetsov
ivaylonetsov

Всички вестници изнасят на първа страница новината за кончината на Негово Светейшество българския патриарх Максим.

Момиче се хвърли от Аспарухов мост пред погледите на десетки шофьори, пише „24 часа“

Младо момиче се е хвърлило от Аспарухов мост пред погледите на десетки шофьори, които са минавали оттам в пиковия час. То се е качило на перилата на най-високата точка, останало е така минута-две и е полетяло. Скочило е от 52-метра височина. Очевици, които са видели самоубийцата около 17.30, са подали сигнал на тел. 112. Момичето е успяло в намеренията си и е мъртво, съобщи Ирена Петричева, говорител на Областната дирекция на полицията. Според нея всичко се е случило за секунди. По случая е образувано разследване. Няма данни за извършено престъпление, девойката е скочила сама.

България стана голф дестинация № 1, съобщава „Новинар“
 Организирането на престижни спортни състезания привлича допълнително туристи у нас. Това съобщи зам.-министърът на туризма Иво Маринов в интервю пред „Евроспорт” в Лондон. България бе призната за новооткрита голф дестинация за 2012 г. от Международната асоциация на голф туроператорите (IAGTO) и ще бъде домакин на турнира The Volvo World Match Play Championship на Северното ни Черноморие, изтъкна Маринов.

Жената, нарязала знаме, е невинна, съобщава „Труд“

Младата жена, която разряза знамето на Европейския съюз в Съдебната палата в София, вчера бе оправдана. „Мотивите на съда са, че деянието е нарушение на обществения ред, но не е израз на хулиганство“, обясни съдия Христина Гарванска в Софийския районен съд. 29-годишната Мария Георгиева беше задържана на 25 октомври. Ден по-рано, в 20,10 ч тя свалила знамето на ЕС, поставено на четвъртия етаж в палатата до националния трибагреник и го нарязала с ножица. На следващия ден беше задържана, когато се върнала отново в сградата.

България бе осъдена в Страсбург за кървава спецакция на „ген. Б.Б.“, акцентира „Сега“

България беше призната вчера за виновна от съда в Страсбург за гибелта през 2003 г. на Тодор Димов Тодоров-Чакъра при операция, командвана лично от тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов. Държавата ще трябва да плати 50 000 евро на вдовицата и двамата му синове плюс 4700 евро за съдебни разноски, защото е допуснала смъртта на Чакъра при зле организираната акция, но и не е разследвала достатъчно прецизно обстоятелствата.

Гавриил и Йоаникий посягат към булото, коментира „Стандарт“
Пред църквата се задават дни на изпитание. Досега различията между отделните лобита в Светия синод бяха потушавани от авторитета на патриарх Максим. След кончината му обаче може да се разрази истинска война, смятат анализатори. И то не само за трона на патриарха. А за начина, по който да се управлява църквата. С течение на годините битката за надмощие между гръцкото и руското влияние сред висшия клир придоби по-широки измерения – на ченгета и неченгета, икуменисти и неикуменисти, консерватори и либерали. Кой ще надделее сега и ще сложи бялото було – в деня, в който Максим пое към рая, трудно може да се прогнозира.

В Австрия всички са равни пред закона, пише „Преса“
Законът е еднакъв за всички. Поне в Австрия изглежда така, доколкото се отнася за австрийския екстремен спортист Феликс Баумгартнер. Той получи световна слава с рекордите си на последния 14 октомври поставени при скока му от стратосферен балон. Във вторник съдът в Залцбург се произнесе по обжалването на присъдата на Феликс от април т.г. за нанасяне на телесни повреди. При първото дело 43-годишният спортист беше признат за виновен за нанасяне на телесни повреди на шофьор на товарен автомобил. На 30 септември 2010 г. при задръстване в Залцбург австрийски шофьор и гръцки водач на ТИР се сбили, при което Баумгартнер взел страната на водача и нанесъл удари в лицето на гърка. При първото дело той не се призна за виновен, но беше осъден да плати глоба от 1500 евро. Сега глобата му бе потвърдена.

„Догодина ще имаме 3 готови автомагистрали“, казва в интервю за „Монитор“ инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“. Той уверява, че в момента се строи по всички обекти и работата върви по график. Пътната агенция е най-големият бенефициент по ОП „Транспорт“ – проектите по нея са за около 2 млрд. лева. Подобна инвестиция в икономиката ни в условията на криза не е никак малка. На автомагистрала „Тракия“ остава само доизграждането на лот 4. Договорът за завършване е февруари 2013 г. На „Марица“ строежът също набира скорост и тя трябва да влезе в експлоатация до края на следващата година. Тя ще бъде третата изцяло завършена магистрала у нас.