Как да се справим с мазнините по ръцете и бедрата

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Как да се справим с мазнините по ръцете и бедрата

Ръце

Тлъстините започват да се трупат в горната част на ръцете и в областта на плещите в периода на полово съзряване и през климактериума.

Могат обаче да се разнесат благодарение на масажи, обвивания и специални упражнения:

Долепете гърба си до някоя стена и сгънете ле­ко крака в коленете. Отблъснете се с ръце така, че да докосвате стената само с длани. Натискай­те силно с тях върху нея, като напрягате, а после отпускате мускулите на ръцете си. 3 минути.
Стъпете в средата на дълъг шал и хванете краищата му. Опирайки се с гръб към стената, приседнете така, че бедрата ви да образуват прав ъгъл с нея. Сгънете и лактите под прав ъгъл и ги притиснете към торса си. Преодоля­вайки съпротивата на шала, дърпайте краища­та му нагоре. 3 минути.

Бедра

Най-големи неприятности ви създават бедрата и дупето? По всяка вероятност в организма ви има излишък на женски по­лови хормони. От медицинска гледна точка вашият запас от мазнини е доста вреден, тъй ка­то местоположението му води до развитието на заболявания на гръбначния стълб, ставите на краката и вените. При това той е и най-,,прилепчивият“, т. е. от него е най-трудно да се избавите.

Потърсете спасение в скачането с въже, заниманията на велотренажор и тренажор, имитиращ греба­не. Нямате време за фитнес? Тога­ва използвайте подръчни средства: 1. Седнете на пода със свити колене и поставете между тях краката на някакъв стол. Накло­нете се назад и пренесете те­жестта на цялото си тяло върху ръцете, сгъвайки ги леко в лак­тите и насочвайки пръстите напред. Дръжте гърба си из­правен, не се извивайте в кръста. След това стиснете силно с колене краката на стола, пребройте до 5, отпус­нете се за 30 секунди и пов­торете. Общо 5 пъти.
Застанете с лице към об­легалката на стола, хване­те я с ръце и разтворете широко крака. Бавно при­седнете и също така бав­но се изправете. След като изпълните упраж­нението, не забравяйте да разтърсите краката си, за да отпуснете мускулите им. 8 пъти.