Ако Обама бе българин

4
Добави коментар
chuime
chuime

Как ли щеше да изглежда днес светът, ако всички бяха българи?

Първо, днес Ромни вече щеше да е написал писмо до Европейската комисия, Ватикана и Кремъл, оплаквайки се, че изборите са манипулирани. Всички латиноси и афроамериканци са гласували за Обама, от това по-ясен сигнал, здраве да е.

„Вашингтон поуст” излиза със снимка на първа страница: опашка от мексиканци пред Белия дом, които нагъват „Кентъки фрай чикънс” и празнуват с кориди и мариачи. „Ню Йорк таймс” пък тържествува със заглавната статия: „Ванга го предрече!” В нея става ясно, че великата пророчица прозряла историческата победа на Обама още като малко момиче, виждайки изписано името му в омлета си за закуска.

По всички сутрешни блокове гостува едновременно Бойко Борисов, който обяснява: „Аз казвам в тая държава кой да е президент и кой не!” Фокусът с едновременното присъствие на Бойко в ТВ7, Нова, БТВ и „Здраве” става със специалното съдействие на андрогенния колайдер в Швейцария. Дянков е е бутнал предновогодишна премия на швейцарския БАН и му е обещал да не го затваря, ако побърза с размножаването на бойковата материя. Само СNN не се занимава с избора на Обама, а излъчва подробен репортаж за пътя на Керуак, който предстои да бъде открит от Бойко Борисов. Изобщо, откакто телевизията е собственост на Пеевски и Кръстева, магистралната тематика е в разцвета си.

В същото време новият световен патриарх Кольо Ролекса коли и беси в Холивуд. Хари Потър е анатемосан официално, а Мадона е изгонена от работа. Статуята на Свободата също ще претърпи промени – отчето я облепя от главата до петите с копринени тапети, щамповани с ангелчета. Щото иначе се губи божественото.

В това време България съвсем осиротява. Яне Янев емигрира в Англия, където се говори, че изместил Камила от сърцето на Чарлз. Любовният обрат настъпва изненадващо, след като в Камарата на лордовете се получава анонимно писмо, в което се твърди, че принц Чарлз е румънски циганин и вампир. След като отваря, ъъъ, сърцето си за Яне, принцът е реабилитиран лично от Божидар Димитров. Той успява да убеди лордовете, че вампирите нямат нищо общо с Румъния, а са прабългарско племе, което още по времето на фараоните изобретява компютъра, чушкопека и бомбардировачите. Като доказателство прилага свидетелството за раждане на Нина Добрев.

Оставени сами на себе си, без политически и духовни водачи, българите внезапно постигат консенсус по всички въпроси. Това става, благодарение на гениалната идея на Румен Овчаров „АЕЦ за всеки!” Всяко българско семейство получава средства от европейските фондове, които уж са за увеличаване на популацията на старопланински муфлони, но с няколко врътки могат да се използват за строеж на електроцентрали. Всички се сдобиват с по една малка атомна централка в хола, където доскоро е стоял фикусът. Така токът става безплатен и няма опасност да го спрат насред ВИП Брадър. Цари мир и спокойствие.

Още от Лола – ТУК