Тема: Монтаж на мивка с оскъден набор от инструменти

22
Добави коментар
umugul
umugul

През почивните дни голяма част от хората си почиват, отмарят, релаксират. Планина, море или среща с приятели,
но определено не и работа. Всеки би взел раница, тениска, или шишенце с „огнена вода“, но едва ли някой ще сложи в багажника перфоратор, ъглошлайф, комплект тръбни ключове, прободен трион, лазерния нивелир и още куп други инструменти необходими на един майстор в ежедневната му работа.
Така се случи и с част от нашият екип.Когато разполагаме с ограничено време, некачествени компоненти и никакви инструменти се налага да се правят някои компромиси. За кратък период от време направихме оглед, намерихме подръчни инструменти и се захванахме за работа. Трябваше да се монтира мивка, върху шкафче за баня.

Така изглеждаше всичко преди да започнем.

Докато няма нищо на стената, водомера се вижда чудесно – може да се отчита без никакъв проблем. Когато се монтира шкафчето, отчитането на водомера ще бъде малко трудно (освен ако инкасатора не разполага с малко фотоапаратче с „макро“ режим), защото няма как да се види, ако се монтира нисък шкаф. Поради ограниченият набор от инструменти се наложи да използваме тръбен ключ и клещи „чираци“,

а за уплътнение – калчища.

След това започнахме да монтираме меките връзки към батерията.

За притягане използвахме универсалния ключ за гайки тип „клещи“ 🙂 .

Монтирахме батерията към мивката, започнахме внимателно да затягаме,

и възникна първият проблем: Колкото повече затягаме- толкова повече батрията се измества в единия край на дупката предвидена за нея. Когато продавача от голямата верига магазини (от където е закупено всичко) не е пред нас, за
съжаление трябва да се „оправяме както можем“. Или трябваше да остане фуга от 2 мм и да се вижда или по някакъв начин да се спре движението на батерията след като започне да се затяга. Единственото, което намерихме на момента беше част от велпапе. Вариантите бяха два – или голяма фуга и да се вижда винаги като си пред мивката, или малко велпапе от долу и после моментно лепило.

Ако някой ми каже за такова решение бих му се изсмял в очите, и бих го нарекъл „аматьор“, но когато няма друг начин…..се правят компромиси.

След импровизираното подпиране на батерията обърнахме водомера напред,

и започнахме да монтираме крачетата на шкафчето.

За да са разположени симетрично е хубаво разстоянията от страниците да са еднакви. А когат липсва рулетка или каквото и да е за измерване, можем да монтираме едното краче и по него да си отбележим останалите размери по този метод.

Прорязахме шкафчето от страни, за да може да се покаже тръбата използвайки трион ,

след това нож

и сложихме шкафчето на мястото му .

Поставихме мивката отгоре

и свързахме водата към батерията (само студена).

Монтираме сифона

и правим проба със пускане на вода – течове няма. Залепваме парчета ламинат над мивката

и после залепваме огледалото.

Поставяме хартиено тиксо докато стегне лепилото и всичко е готово.