9 туристически атракции в Мексико – тема за Мексико – Idi.bg

40
Добави коментар
tao
tao

 

 

Мексико е една от най-посещаваните дестинации в световен мащаб, с над 20 милиона чуждестранни туристи на година. В областта можете да видите следи от културата на маи и ацтеки, да пиете текила, да релаксирате на плажовете на Карибско море или на Тихия океан. Мексико може да предложи забавление за малки и големи, за любители на историята, на музиката и на природата. Ако Мексико ви се струва твърде отдалечена дестинация за празнуване на приближаващата се Нова Година, можете да разгледате няколко предложения за прекарване на Нова година в чужбина.

Акапулко

 

 

 

Акапулко се прочува сред богатите и известните още в средата на 20 век и се превръща в дестинация за ваканция, каквато е и до днес. В момента курортът е най-предпочитан от мексиканците и от американски студенти. На брега можете да видите смелчаци, които скачат във водите на океана от огромни скали и се гмуркат в търсене на подводни красоти.

Гуанахуато

 

 

 

Сгушено в полите на планините Сиера де Гуанахуато, градчето е прочуто със своята колониална история. То е създадено през 1554 г. покрай една от най-процъфтяващите области за сребърна руда в Мексико. Бумът на производството на сребро през 16 век води до разцвет на Гуанахуато, като от тогава са някои от най-красивите и пищни хасиенди и някои от най-прочутите колониални сгради.

Остров Консумел

 

 

 

Островът е недалеч от бреговата ивица на полуостров Юкатан. Предпочитана дестинация е за гмуркане и плуване с шнорхел. Консумел е бил дом на маите още преди ерата на колонизаторите, но невероятните рифове покрай сушата са открити от Жак Кусто през 1959. По това време областта е превърната в защитена зона, за да се запази еко системата в кораловите рифове, най-вече разнообразието от тропически риби.

Лос Кабос

 

 

 

Лос Кабос е оживена брегова ивица с дължина повече от 28 километра, която е разположена в южната част на полуостров Баха Калифорния. Белият фин пясък, огромният океан и луксозните курорти привличат множество туристи от цял свят. Можете да се забавлявате в някой от баровете и ресторантите на шумния Кабо Сан Лукас или да релаксирате в много по-спокойната атмосфера на Сан Хосе дел Кабо. Дестинацията е много приятна за онези, които предпочитат да практикуват водни спортове и да ловят риба. През няколко месеца в годината можете да навлезете в Пасифика, за да наблюдавате китове.

Паленке

 

 

Паленке е археологическа зона, която е разположена в западната част на областта, която някога е била империя на маите. Днес тя е в мексиканския щат Чиапас. Зоната е по-малка от повечето градове на маите в областта, но съдържа множество невероятни сгради и скулптури от културата на предколумбовите индианци. Повечето постройки на града датират от около 600- 800 година. Древният град е сгушен сред зеленината на джунглата и изглежда като сцена от филм.

Медния каньон

 

 

 

Медният каньон е система от каньони, които обхващат зона, която е по-голяма от тази на Големия каньон. Можете да разгледате областта на влак, който върви по маршрут по почти 40 моста и почти 90 тунела. По време на пътешествието си можете да се насладите на невероятни гледки от височина 2400 м. Маршрутът се нарича Chihuahua al Pacifico и е чудесна възможност да се насладите на невероятните мексикански гледки.

Тулум

 

 

 

Тулум се намира по източния бряг на полуостров Юкатан. Някога той служел като пристанищна зона на града на маите Коба. Тулум бил изграден около 1200 г., когато цивилизацията на маите вече била в застой, затова на него му липсва елегантността на някои от по-известните дестинации, които са свързани с тази цивилизация. Тропическият плаж обаче е страхотна причина за туристите да искат да видят тази историческа зона.

Чичен Итца

 

 

 

Чичен Итца е най-големият град на маите на полуостров Юкатан и е сред най-прочутите дестинации в Мексико. Сред джунглата можете да видите развит за онова време град, в който се е развивала културата на предколумбовите индианци в областта. Може би най-известна е пирамидата Ел Кастийо, която е построена така, че да служи на древните астрономи. Всяка страна на пирамидата има по 91 стъпала, които водят до площадка в горната част и образуват 365, колкото са стандартно дните в година. Друга интересна постройка е Ел Каракол, която е с овална форма и е била използвана за обсерватория от маите, които са били запленени астрономи.

Теотиуакан

 

 

 

Смята се, че градът е основан през 2 век пр.н.е и се трансформира в огромен за онова време град на ацтеките. Днес Теотиуакан е археологически обект, който се намира на 48 км североизточно от днешната столица Мексико. Областта на долината процъфтява, а местните изграждат огромни пирамиди. Пирамидата на слънцето е била изградена около 100 г. и е най-голямата пирамида в Мексико. Конструкцията на по-малката Пирамида на луната е започнало век по-късно и е приключена през 450 г. По-късно ацтеките ползват сградите и областта се превръща във важна част от тяхната империя.

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1161 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност