Убиха жестоко строителния предприемач Борислав Енев

1
Добави коментар
dominika
dominika

48-годишният строителен предприемач Борислав Енев е открит мъртъв и обезобразен в дома си в град Аксаково до Варна. По информация на Спешна помощ от лицето му липсвали цели части, а тялото му било затиснато от огромно стъкло. Гледката била потресаваща и като след истинска касапница, съобщи Нова телевизия.

Съседите на улица „Марциана“ в Аксаково не са чули нищо, твърдят, че не познават добре мъртвия бизнесмен, но бил тих човек.

Борислав Енев се е занимавал с недвижими имоти и търговия със земеделска земя.

От няколко години във Варна се говори, че той има да връща големи суми на доста хора, някои от които се занимават с лихварство. Освен това фирмата, в която е съдружник – „МА-БС Инвест“ ООД наскор бе във вихъра на голям скандал.

Другият съсобственик на дружеството – Славко Комитов, бе изхвърлен от него. След това той писа няколко жалби до прокуратурата и полицията. Комитов претендира, че дяловете му в дружеството са „откраднати“ посредством документи с невярно съдържание.

Една от най-фрапиращите злоупотреби е декларация по чл. 13, ал. 4 от Търговския регистър, която е подписана и заверена от нотариус Камен Костадинов през 2009 г. на базата на безсрочно пълномощно на името на съдружника на Комитов – Борислав Енев. По това време обаче Търговски регистър не е съществувал, а самата декларация, която дава възможност да се правят промени в него, е сътворена от нотариуса без знанието на Комитов.

Междувременно „МА-БС инвест“ ООД се сдобива с нов член, който след това излиза от „играта“. Петьо Почев заминал за чужбина, след като разбрал, че му предстои разпит при следователя Атанас Илчев. Дружеството в момента е подарено на племенника на Борислав Енев и вече е ЕООД.

Последната новина по разследването е шокираща: от папките с делото, в което доскоро има само една графологична експертиза, са изчезнали доказателства, събрани със СРС през 2009 – 2010 г.

Така Комитов губи суми от порядъка на 600 000 евро, пише inter-view.info.