Календар за дните до Коледа

2
Добави коментар
artandblog
artandblog

Направете си календар с дните от до коледа. Всяка дата ще бъде джобче, в което можете да пълните с практични или непрактични неща. Отново предлагаме филц, защото този материал не се брида, усуква или мърда. Необходими материали:

филц
ножица
игла и конец за бродиране
карфици
шевна машина

Инструкции:

Първо решете големината на този календар, според мястото за окачване. Можете да разположете по три или повече дати на ред, зависи от вас и мястото, с което разполагате. Изберете цвят за основа, а след това и цветове за различните дати. За всяка дата са ви необходими 2 цвята, като можете да ги изберете близки или контрастни.

Върху малките квадратчета изпишете цифрите от 1 до 24, а след това с игла и (черен) конец ги избродирайте, както е показано на картинките. Групирайте малките и големите квадратчета и ги зашийте на шевна машина, на 1-2 мм от края. Ако желаете можете да го направите и на ръка.

Ако основата на календара е съставена от няколко парчета, съединете ги на машина със зигзаг шев.

След това разположете джобчетата отгоре, така че да стои добре и да бъде равно отвсякъде (отново по желание). На машина (или на ръка) зашийте джобчетата само от три страни, на 1-2 мм от края, като оставите свободна горната.

За да се окачи календара има две възможности – да си направите 2, 3 или повече закачалки (като тези на якетата) или да си направите по-дебели гайки, през който да промушите летва, както е показано на картинката. След като окачите новата ви гордост можете да украсите с дреболии пъхнати в джобчетата. Източник: purlbee

Вижте също – Уникална идея за Коледна елха

Сподели:

tweet

Tags: бродираневечендатаДекорацияджобджобчетаИдеикалендарКоледаНаправи си самот филцУкрасахендмейд