Прически: коса на пластове

320
Добави коментар
cinderella
cinderella

Прически: коса на пластове

Отчаяно търсите промяна на прическата си? Е, това може би е щастливия ви ден. Предлагаме ви полезни идеи за различни видове прически на пластове. Ако от доста време сте с дълга равна коса, вече е дошъл моментът да промените това!

Дългата коса има голямо предимство пред късата коса. Жените с дълга коса могат да изпробват толкова много и различни стилове, като конска опашка, кокове, плитки, или може просто да се остави свободно пусната. Една от най-популярните прически за дългата коса е фризурата на пластове. Тя може да бъде направена и без да се намалява дължината на косата.

Пластовете са много популярен стил, който подхожда най-много на хора с дълги прави коси.

Пластовете се открояват, ако косата е права, а не чуплива или къдрева. Може да изпробвате подчертани пластове. Кичурите коса около лицето се подстригват на различни дължини и падат на пластове. Най-късият пласт обикновено е малко под нивото на очите, а най-дългият достига под брадичката. Понякога дори се използва филиране, за да се постигне определена мекота на прическата. Косата отзад може да бъде дълга, къса, равна или U образна, в зависимост от вашите лични предпочитания.

Къси пластове

Късите пластове са подходящи за хора, които имат малки и тесни лица, изразени скули и не много широко чело. В този случай, косата наистина е доста къса, като най-късият пласт достига челото. Дължината постепенно се увеличава, докато достигне края, който обикновено свършва точно над врата. При тази подстрижка е удачно използването на гел за коса за постигане на обем.

Средно-дълги пластове

Средно-дългите пластове са стил, който подхожда почти на всяко лице. На гърба, косата достига малко под линията на раменете и е равна. Отпред, най-късият пласт достига скулите и постепенно се оформя като рамка около лицето. Обикновено челото е открито, като косата е разделена на път по средата. С малко лак за коса или гел, може да се постигне един наистина елегантен външен вид и да се придаде хубав обем.

Дълги пластове

Дългите пластове са за тези, които не искат да намаляват дължината на косата си. Косата е с много меки и деликатни пластове. Най-късия започва под брадичката и постепенно дължината се увеличава странично и към гърба, докато достигне максималната дължина. Подходяща прическа за продълговати и овални лица. Обикновено косата леко се подвива навътре и придава много елегантен вид.