Безплатни прегледи: Безплатни прегледи на кожни заболявания организира Александровска болница

1
Добави коментар

Безплатни прегледи на кожни заболявания организира Александровска  болница-София. Те ще се проведат от 12 до 16 ноември от 8 до 14 часа в консултативен кабинет № 120 на клиниката. Пациентите ще бъдат консултирани и преглеждани безплтно и без направления, като при нужда ще бъдат провеждани и необходимите кожно-алергологични тестувания – те отново са без заплащане от страна на пациентите.

Предварителното записване става на телeфон 02/9230 511. Инициативата е в рамките на IV Национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания (от 12 до 16 ноември).

Акцентира се  върху професионалните екземи и кожните алергични заболявания при децата.

Фризьорите, масажистите и козметиците са в постоянен контакт с различни алергени (бои за коси, измиващи препарати, ароматни масла и пр.). По тази причина те често страдат от екзема на ръцете и са таргетна група на кампанията. Ранното откриване на кожните алергии при децата е от съществена важност за по-късната им професионална ориентация и профилактичните мерки, които трябва да прилагат за да се предпазят.

    Алергичните заболявания    имат сериозно обществено и икономическо значение. Кожната алергия се среща при над 30% от активното население в развитите и развиващите се страни и често е причина за временна неработоспособност. По данни на Българската дерматологично дружество се очаква към 2015 г. всеки втори човек на планетата да страда от алергично заболяване. Кожата е най-често засегната от алергични заболявания, осъществявайки непосредствения контакт на организма със заобикалящата ни среда.

По традиция, кампанията е част от паневропейската инциатива на Европейската академия по дерматология и венерология и ще обхване 7 големи дермато-венерологични клиники в страната. По време на кампанията пациентите ще бъдат консултирани и преглеждани без направления, безплатно, като при нужда ще бъдат провеждани и необходимите кожно-алергологични тестувания, отново без заплащане от страна на пациентите.