Луксозни къщи, апартаменти и имоти под наем

1
Добави коментар

Свикнахме да асоциираме луксозните къщи в полите на Витоша с мутробарока от първите години на прехода. И този навик ни изигра лоша шега. Пропуснахме момента, когато тези кварталчета – Драгалевци, Бояна, Симеоново – се превърнаха от забранена зона, заета от мутри и новобогаташи, в уютни предградия на столицата. Това са стереотипи, познати от филмите – в тези квартали живее средната класа, разполага се в семейни къщи за големи семейства, децата играят на полянките пред дома си, отглеждат голямо куче, дишат въздуха на просперитета. Това вече е факт и в околностите на София.

В продължение на години течеше подмяната на старите селски бараки и резиденциите на соц величията с модерни луксозни къщи, сътворени по правилата на модерната архитектура. Днес зад оградите не се крият кичозни псевдозамъци, а удобни и уютни домове, в които вече не комунистическата номенклатура, а успелите българи отглеждат децата си. Вкусът на потребителите се развива с всеки изминал ден, все по-рядко се срещат архитектурни недоразумения в еклектичен стил, събрал най-лошото от традициите от римски времена до сталинската грандоманщина. Връщането към корените е довело до построяването на типични български домове, с чардаци и дебели дървета в двора. Мазето за съхраняване на вино в дебели бъчви – този български феномен, който по белия свят се нарича претенциозно „енотека” – е задължителен елемент от архитектурното решение в луксозните къщи.

Да събереш приятели в такъв дом, да запалиш огъня в огнището, да опънеш масата с мезетата… Звучи като хайдушка мечта. А можеш и да обзаведеш разкошната си къща по последна дума на модата, да я превърнеш във високотехнологичен космически кораб, да я напълниш с плазми дори в килера и да се наслаждаваш на това. Въпрос на вкус и на възможности. Но при всички положения, за да се стигне до подобен избор, е наложително да се прескочи етапа на избор на жилище според цената и да се обърне поглед към възможностите, които предлагат агенциите за недвижимо имущество.

Луксозните къщи се предлагат на луксозни клиенти. Става дума за лукс не като външна проява, а като състояние на духа. Стремежът към красивото и хармоничното е този, който определя вашия избор на жилище. Експертите-брокери веднага разпознават кой е готов да пристъпи през прага на подобен имот. Къщата в случая е последния щрих към общия блясък на живота, който сам сте си изградили. Последното парченце от пъзела. Никой не обича да оставя недовършени нещата от живота си. Така че е време да потърсите в някой красив каталог именно вашата къща. Тя ви очаква.