Сурово наказание заплашва Пламен Илиев

3
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Левски най-вероятно ще бъде без вратаря си Пламен Илиев в дербито с Лудогорец. Според „Меридиан Мач“ делегатът на мача с Ботев (Враца) е описал скандалната ситуация в 28-ата минута, като като в доклада си е препоръчал ДК да разгледа случая. Както е известно, във въпросния момент от срещата Пламен Илиев нарита брутално при спряла игра защитника на гостите Николай Маринов. Преди това футболистът на Ботев, който е бил капитан на юношите на ЦСКА, влезе изключително грубо на стража на „сините“. Съдията Ахмед Ахмед обаче сякаш със затворени очи показа на двамата само жълти картони, а не задължителните в случая червени.

Очаква се дисциплинарната комисия към БФС да се самосезира заради скандалната ситуация и да накаже сурово Илиев и Маринов. Според законите във футболната ни централа вратарят може да бъде лишен от състезателни права до 4 мача. Вероятно санкцията ще е по-малка от максималната. Дк ще вземе предвид факта, че Илиев е действал под въздействието на емоцията вследствие на много грубата игра на Ники Маринов.

Има вариант обаче, който ще остави вратаря на Левски на терена в дербито с Лудогорец. Възможно е ДК да отложи решението си със седмица, докато събере доказателства около инцидента.