Нина Рангелова със специална фотосесия за новия брой на списание „Плуване & Водна топка”

3
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Притежателката на 13 национални актуални рекорда в плуването ни Нина Рангелова направи специална сесия за новия брой на списание „Плуване & Водна топка”. Професионалните кадри засне нейната съотборничка в Южния Методистки университет на Тексас – шведката Тереза Свендсен (самата тя участничка на олимпийските игри в Лондон).

Освен великолепните снимки на Нина, която украси брой 4 за годината и общо 12-и, тя даде най-обширното си и откровено интервю на цели 8 страници. Пловдивската кроулистка анализира представянето си на втората си олимпиада, българското и световното плуване.

Разказва как се е влюбила в приятеля си – литовеца Миндаугас Садаускас (съотборник и също участник на игрите през лятото). Разкрива дали ще остане до Рио 2016 и в кое поприще ще избере да се развива след края на състезателната си кариера. Представен е и голям материал за „Непотопяемия Петър Стойчев” и негово интервю по случай европейската му титла на 25 км в открити води спечелена в Пиомбино (Италия).

Треньорският тандем на българския национален отбор по плуване Георги Дангалаков/Кристиян Минковски дава своята гледна точка за представянето на нашите в Лондон, проблемите, настоящето и бъдещето на родния „син” спорт. Плакатът е на фамозната американска плувкиня Миси Франклин – женският еквивалент на Майкъл Фелпс. Върлината, която в английската столица взе 4 титли и общо 5 медала. Любителите на водната топка ще бъдат впечатлени от материалите за Цветомир Обретенов (ЦСКА) и историята (прощъпалника) на женската водна топка в България.   Публикувано е и интервю с руската водна грация Олга Брусникина – трикратна олимпийска шампионка и вицепрезидент на Руската федерация по синхронно плуване.

ВАСИЛЕН ДИМИТРОВ, Списание „Плуване & Водна топка“