Старинни замъци в Германия

39
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Средновековни дворци в Германия

Германия, като повечето западноевропейски страни – Австрия, Франция и др. притежава много каменни замъци и крепости с бойни кули, които са истинска атракция за туристит еот цял свят. Тези атракции на Германия ни показват как са живели немските благородници през средновековието. Интериора на тези архитектурни забележителности е като в приказките от детството ни. Повечето замъци са далеко от големите градове, дълбоко в германската провинция. Ето по известните атракции в Германия и нейните запазени средновековни замъци.

 

Замъкът Франкенщайн – намира се близо до град Дармщат и е бил резиденция на графовете Хесен Дармщат. Самият замък има световна популярност от героя на писателката Мери Шели от едноименния роман. Самата писателка е отседнала в този замък само една вечер и сънувала бъдещият си герой на романа.

Замъкът Шарлотенбург – замък с 400 годишна история, лятна резиденция на кралете на Прусия. Тук се превеждат ежегодни класически концерти, които ни пренасят във времето на немският барок. Дворецът е много близо до Берлин и е една от  атракциите на Германия.

Замъкът Морицбург – Популярна атракция на Германия, близо до град Дрезден. Вътрешността на замъкът е превърнат в музей за порцелан, а в някои от коридорите и залите има богата колекция от ловни трофеи на бившите обитатели.

Замъкът Льовенбург – изключително  красив замъкс много островърхи кули в Баварските Алпи. Построен по нареждане на Вилхем IX за да демонстрира своето богатство и д апрекарва свободното си време със своята любовница. Дворецът  е известен още като Лъвския замък излязъл от филмите на Дисни.

Замъкът  Нойшванщайн – Наричан още лебедовият камък се намира в подножието на връх Цугшпице – най-посещаваната атракция в Германия. Замъкът  Нойшванщайн е типичен представител на автентичният стил на старите рицарски замъци в Германия.

Замъкът Хоенцолерн – Невероятно красив замък, седалище н анемските императори и в миналото на пруските крале. Издига се на 855 метра височина и гледката във всички посоки към котловината е величественна. През 1423 година, след 10 месечна обсада, замъкът е превзет и разрушен. Сегашният си вид тази атракция на Германия го дължи на пруския крал Фридрих Вилхем IV.

Замъкът Хоеншвангау – Баварски замък построен от рицарите Швангау през 12 век. 400 години по-късно замъкът е изоставен и полуразрушен. След наполеоновите войни 1809 година тази атракция на Германия е възтановена от крал Максимилиан II. В момента Замъкът Хоеншвангау е музей посещаван от над 300 000 туристи годишно.

Дворецът Шверин – разположен на остров Шверин, той е идеално място за неделна разходка на хилядите туристи, които го посещават всяка година. През годините този дворец е бил дом на Оботрите (славянски род), Хенри Лъва, Прибислав, учителски колеж и седалище на парламента.

Замъкът Катц – Намира се на едно красиво възвишение в долината  на река Рейн. Крепостните стени са от 14 век, а по късно след реконструкция на вътрешните сгради той е дом на  графовете Катценелбоген. На практика замъкът е непревземаем от към реката. През вековете той е служил за събиране на такси както от риболов на сьомга, така и транзитни такси.

Дворецът в Карлсруе – неоренесансов кралски замък, голяма атракция на Германия и град Карлсруе в северозападната част на страната, на границата с Франция. Около двореца има много добре поддържани алеи и ботаническа градина. Във вътрешността на замъка има богата колекция от антични предмети.