Участниците в благотворителния маратон тръгнаха обратно към Букурещ

2
Добави коментар
yApple

От днес, в продължение на 7 дни, участниците в Благотворителния маратон “1000 Balkan Charity Challenge” ще тичат по около 65 км. на ден, изминавайки разстоянието от София до Букурещ. Маратонците тръгнаха днес от площад „Света Неделя“ в София, изпратени лично от главния оперативен директор на УниКредит Булбанк Андреа Казини.

УниКредит Булбанк и румънската УниКредит Тириак банк застават зад благотворителните каузи в маратона, като поемат всички разходи по организацията на инициативата. Целта на 1000 километровия благотворителен маратон, преминаващ през Румъния и България, е да събере максимален размер дарения за 18 каузи на организации от двете страни.

Каузите, свързани с България, са предложени и администрирани от Фондация Помощ за благотворителността в България и са следните.

– Домашни грижи за възрастни болни хора – Каритас Русе – Дневен център за деца с увреждания „Св. Мина“ – „Готови за успех“ – Стипендии за сираци и полусираци с отличен успех – Дом за възрастни хора и дневен център „Александровска“ – гр. Банкя – Български туристически съюз – Възстановяване на изгорялата преди повече от 10 г. хижа „Богдан“ – Хипотерапия и водна терапия за деца и младежи – БАЛИЗ Плевен – Спорт за деца с хронични заболявания – Светът на Мария

Пълното описание на каузите е достъпно на сайта на инициативата http://1000balkan.com http://1000balkan.com, където всички желаещи граждани могат да дарят средства в подкрепа на един или повече проекти.

Всички компании, които също искат да се включат с дарения, могат да го направят с директен превод по сметката на Фондация Помощ за благотворителността в УниКредит Булбанк като в основание за плащане посочат коя от каузите подкрепят.

IBAN: BG 54 UNCR 7630 10 07 11 02 07 BIC: UNCRBGSF Банка: УниКредит Булбанк Адрес: София, пл. “Св. Неделя” № 7 Име: ФПББ Основание: дарение (посочете името на проекта, който желаете да подкрепители оставете разпределението на ФПББ)

Маратонът се организира с логистичната подкрепа на два специализирани спортни клуба – българския „Бегач“ и румънския Ro Club Marathon.