Шок за Левски! БФС наказа Пламен Илиев за два мача – SportVox

1
Добави коментар
sheri
sheri

снимка: levski.bg

Дисциплинарната комисия към БФС наказа вратаря и капитан на Левски Пламен Илиев за два мача заради поведението му по време на срещата с Ботев Враца.

Младият страж на „сините“ си позволи да изрита на два пъти Николай Маринов от тима на гостите, след като той игра грубо срещу него. Реферът на двубоя Ахмед Ахмед проспа ситуацията и показа само жълти картони на двамата футболисти.

ДК към БФС обаче се самосезира и наказа участниците в инцидента. Пламен Илиев трябва да плати и глоба от 800 лева. Николай Маринов лишен от състезателни права за един мач и с глоба от 600 лева. Наказание отнесе и съдията Ахмед Ахмед, който няма да свири мачове до края на настоящата година.

Ето какво каза председателят на ДК Юри Кучев:

„Бяхме сезирани от делегата на мача Неделчо Михайлов с молба да прегледаме видеозаписа от срещата и да уточним случилото се в този епизод. За мен няма никаква драма и не знам защо се вдигна толкова шум, след като всичко е ясно. Грешката е на съдията Ахмед Ахмед, че не показа по един червен картон в случая и нямаше да има такива коментари.

Самият рефер си призна за грешката, а съдийската комисия го е наказала до края на годината. В доклада си Ахмед е описал действието на футболиста на Ботев Враца като опасно атакуване в игрова обстановка, а ответната реакция на Пламен Илиев, като провокативни поведение при спряна игра.

От видеозаписа се вижда, че Пламен Илиев реално побутва с крак падналия играч на Ботев, а пък и има провокация от страна на съперника му. По тази причина на вратаря на Левски не налагаме максималната санкция от 3 мача затова деяние, а от две срещи“.