StudioDelta: Ярките цветове в интериора – как да ги използваме?

2
Добави коментар
Vlbord
Vlbord

Имате ли понякога чувството, че във вашия интериор все нещо липсва, сякаш не е завършен? От дълго време обмисляте,  дали липсващото парче не е картина с абстрактана живопис или оригинална скулптура, но все не можете да решите. Може би на вашия интериор му липсва само някой изразителен цвят.

 

 

 Един изразителен цвят в интериора ще бъде достатъчен, за да придаде цялостен и завършен вид на пространството. Точно цветът може ненатрапчиво да обедини пространството и неговите елементи, включително обзавеждането, текстила и декорацията.

 

 На първо място е необходимо да се избере правилният цвят

Първата крачка може да се окаже трудна, а именно самият избор на цвят. Ако цветът не Ви е ясен от самото начало, можете да почерпите идеи например от любима мебел, от произведение на изкуството, от някой изразителен килим или възглавничка. Цветът, който искате да обедини интериора, спокойно може да вземете от някой детайл. Ако създавате изцяло нов интериор ,от празен дом, и нямате за какво да се хванете, изберете такъв цвят, който Ви привлича да останете в пространството и не Ви безпокои. 

Меките цветове също са изразителни

Най-меките нюанси на цветовете са подходящи за помещения, които искате да свържете. По-изразителните цветове са подходящи за поееемния, които искате да подчертаете и отделите от останалото интериорно пространство. Например ако имате светло помеазааанаа дневна, където има кът за хранене (трапезария), може да подчертаете, като в частта за хранене боядисате основната стена в изразителен цвят.

 

Неутралните в сравнение с по-ярките цветове

Концепцията от ярки цветове, със сигурност може да включва не само ярки и впечатляващи цветови вариации. Оригиналният и изразителен интериор, при правилната употреба на цветовете, може да бъде постигнат и с бяло черно.

 

снимки:

homeinteriores.net, yousharez.com, naturalinteriordesign1.blogspot.com,
interiordesignphotos.co.uk, swastana.com, interiordesignstory.com